Ostapenko ar 3. kārtu Parīzē atkārto labāko "Grand Slam" rezultātu

© SCANPIX

Aļona Ostapenko (WTA 47.) trešdien Parīzē ar 6:3, 6:2 pieveica Riodežaneiro olimpisko čempioni Moniku Puigu (WTA 41.) no Puertoriko un otro reizi sasniedza "Grand Slam" turnīra 3. kārtu.

Abas tenisistes regulāri izmantoja iespējas uzbrukt pretinieces servēm, it īpaši tas attiecās uz otrajām servēm. Tieši tādā tenisā pārsvarā arī tika pelnītas breika iespējas, ar kuru realizāciju labāk sekmējās Ostapenko. Viņa arī vairāk dominēja agresīvā uzbrukuma tenisā no gala līnijas.

Ostapenko pirmajā geimā servi viegli noturēja "sausā", bet pēc tam ieguva savu pirmo breikbumbu. Puiga izcēlās ar spēcīgu "backhand" sitienu pa līniju un drīz panāca neizšķirtu 1:1. Trešais geims tika spēlēts 14 minūtes, kuru laikā Ostapenko bija vadībā ar 40:15, bet vēlāk bija spiesta atspēlēt trīs breikbumbas.

Puiga nelaida garām iespējas uzbrukt Ostapenko otrajām servēm, tādā veidā nopelnot vairākas breikbumbas. Ostapenko visas trīs pati atspēlēja ar "forehand" sitieniem. Ja pirmā un pēdējā novērstas uzbrukuma tenisā, tad vidējā atspēlēta pretuzbrukumā, kad ar veiksmīgu spēli aizsardzībā izdevās izveidot neatvairāmu prettriecienu, kuram Puiga nebija gatava.

Seta vienīgais breiks notika sestajā geimā, kad vāja spēle ar otro servi iegāza Puertoriko tenisisti. Aļona savu otro breika iespēju mačā izmantoja, kad Puigu izdzenāja par stūriem, piespiežot viņai iesist tīklā - 4:2. Breiks tūlīt nostiprināts ar pārliecinošo "sauso" geimu, kurā Ostapenko gan labi saservēja, gan tīri nospēlēja garākās izspēlēs. Aiznākamajā geimā izdevās izservēt setu, šajā geimā zaudējot divus punktus.

SCANPIX

Puiga 2. seta trešajā geimā palika bez pirmās serves un drīz tika nobreikota. Monikai breikbumbas izspēlē dubultkļūda, riskējot ar spēcīgu otro servi, jo vājas serves šajā geimā nebija punktu krāšanas formula. Ostapenko cīņas turpinājumā ar savu servi zaudēja tikai vienu punktu, kas notika dubultkļūdas dēļ. Savukārt pašai izdevās vēl viens breiks. Aļona septītajā geimā pārliecinoši dominēja sitienu apmaiņā no gala līnijas, ieguva breikbumbu un tās izspēlē bumbiņu neatvairāmi atsita pēc Puigas otrās serves. Abām tenisistēm tā bija otrā tikšanās. Arī pirmajā graujoši uzvarēja Ostapenko, pērn ar 6:1, 6:1 pārāka esot Romā.

Ostapenko otro reizi tikusi līdz "Grand Slam" turnīra 3. kārtai, pirmā viņai bija janvārī Austrālijā. Aļona līdz šai sezonai "major" turnīros bija uzvarējusi tikai divās spēlēs, abas uzvaras gūstot 2015. gadā, bet kopš tā laika viņai bija piecu zaudējumu sēriju. Divu uzvaru gūšana Parīzē Ostapenko dod 130 reitinga punktus (pērn par zaudējumu 1. kārtā pienācās 10) un 118 000 eiro prēmiju.

Svarīgākais