Ostapenko gūst pirmo uzvaru Romas "Premier" kvalifikācijā

© Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 46.) sestdien pārvarēja Romas "Premier 5" turnīra kvalifikācijas 1. kārtu, ar 6:2, 6:7(5), 6:2 pieveicot 37 gadus veco Itālijas tenisisti Albertu Brianti (WTA 473.). Ostapenko pēdējā setā bija iedzinējos ar breiku (1:2), uzvarot piecos geimos pēc kārtas.

Ostapenko pērn Romā uzreiz tika pamatturnīrā, toreiz rangā esot 39. vietā. Aļona pirms 12 mēnešiem Itālijas galvaspilsētā ar divām graujošām uzvarām pār Kristinu Mladenoviču (6:3, 6:1) un Moniku Puigu (6:1, 6:1) sasniedza 3. kārtu, tur ar 1:6, 4:6 zaudējot Garbinjei Mugurusai.

Scanpix

Ostapenko šogad otro reizi spēlē WTA kvalifikācijā. Pirmā bija aprīlī Štutgartē, kur viņa ar trīs uzvaru gūšanu sasniedza pamatturnīru. Romā nepieciešamas tikai divas uzvaras. 1. kārtas pārvarēšana dod 20 punktus (no 2016. gada jāaizstāv 105) un 3860 eiro prēmiju.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.