Sevastova Madrides pusfinālā tiksies ar čempioni Halepu

© SCANPIX

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 22.) šodien plkst. 15:00 Madrides turnīra pusfinālā sacentīsies ar pagājušā gada čempioni Simonu Halepu (WTA 8.) no Rumānijas.

Sevastova septīto reizi spēlēs WTA pusfinālā. Pirmajos sešos viņai ir 3-3 bilance, ieskaitot 0-1 "Premier" līmenī. Vienīgais līdzšinējais "Premier" pusfināls viņai bija februārī Dubaijā, kur zaudējums Karolīnai Vozņacki.

Sevastovai ir 5-12 bilance pret Top 10 spēlētājām, divas no piecām uzvarām gūstot pēdējo divu turnīru laikā - Štutgartē pret Johannu Kontu (#7) un Madridē pret Karolīnu Pliškovu (#3). Anastasija vēl ne reizi nav vienā turnīrā pieveikusi divas Top 10 tenisistes.

SCANPIX

Kamēr Sevastovai šogad ir debija Madridē, Halepa šeit startē ik gadu kopš 2011. gada un prestižajā turnīrā sakrājusi 15-5 bilanci ar diviem fināliem. Simona 2014. gadā titula spēlē zaudēja Marijai Šarapovai, bet 2016. gadā uzvarēja Dominiku Cibulkovu. Halepai kopš 2016. gada Madrides turnīra sākuma uz māla seguma ir iespaidīga 21-3 bilance.

Sevastova ar Halepu ir sacentusies sešas reizes, gūstot trīs uzvaras. Tiesa, visas bija līdz 2011. gadam. Pēdējos divos mačos pārliecinoši uzvarējusi Halepa, šajā cīņās zaudējot tikai četrus geimus. Sevastovai viņai aprīlī ar 3:6, 1:6 piekāpās Štutgartes ceturtdaļfinālā un pagājušā gada jūlijā palika "sausā" Bukarestes finālā.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.