Sevastova ar Madrides pusfinālu nopelna iekļūšanu WTA ranga Top 20

© Porsche Tennis Grand Prix

Anastasija Sevastova (WTA 22.) ceturtdien Madridē ar 6:3, 6:3 apspēlēja rangā trīs pozīcijas augstāk esošo Nīderlandes tenisisti Kiki Bertensu, pirmo reizi sasniedzot "Premier Mandatory" līmeņa pusfinālu. Veiksmīgais Spānijas turnīrs Sevastovai nodrošinājis Top 20 debiju, kas notiks pirmdien.

Sevastovai bija grūtības tikt galā ar spēcīgāk servējošās un jaudīgāk sitošās Bertensas piedāvāto ātrumu, tāpēc šajā spēlē pārsvarā nācās paļauties uz aizsardzību, pretuzbrukumiem un pretinieces kļūdām, jo pašai reti pietika laika pretiniecei uzspiest savu tenisu. Savas serves geimos tas notika biežāk, bet uzņemšanā daudz variantu nebija, tāpēc bija jāgaida pretinieces palīdzība.

1. setā izdevās sagaidīt vienu ļoti paviršu Bertensas serves geimu. Tas notika pie rezultāta 4:3, kad Bertensa ar kļūdām neizmantoja divas iespējas panākt izlīdzinājumu un ar sitienu autā uzdāvināja Anastasijai pirmo breikbumbu. Bertensai tā bija jāatspēlē, taču sekoja ļoti rupja kļūda. Sevastova pēc Bertensas spēcīgas serves un "forehand" uzbrukuma ne bez grūtībām atsita bumbiņu. Pie tīkla stāvošajai Bertensai bumbiņa vienkārši bija jāpārsit pāri tīklam, taču viņa to ietrieca tīklā. Sevastova pēc tam viegli izservēja setu.

Pretiniecei ritma nedošana un aizsardzības spēle kombinācijā ar Bertensas kļūdām Sevastovai breiku deva arī 2. seta pirmajā geimā. Bertensa vienu breikbumbu atspēlēja ar diagonālo "backhand", bet Sevastova pēc tam izcēlās ar "forehand" apvedošo sitienu pa līniju, iegūstot otro breikbumbu. Bertensai milzīgs auts pēc tam, kad Sevastova vienkārši atsita bumbiņu. Neskatoties uz pirmās serves problēmām, Sevastova nostiprināja nupat iegūto breiku un bija vadībā ar setu un 2:0. Zaudējusi divus serves geimus pēc kārtas, Bertensa sakārtoja savu spēli servējot, bet uzņemšanā Sevastovu nespēja apdraudēt, jo pārāk bieži pārforsēja ar uzbrukumiem.

Kopš izvirzīšanās vadībā ar setu un breiku Sevastovai nekas īpašs nebija jādara - vienkārša bumbiņas atsišana un pretinieces kļūdas jaudīgā, taču neprecīzā tenisā, kā arī dažkārt izpildītie "dropšoti" kļuva par uzvaras formulu. Bertensa savu uzvaras formulu atrast nemācēja. Bertensas neprecīza otrā serve pie 3:5 un "vienādi" uzdāvināja Sevastovai mačbumbu. Sevastova pēkšņi izdomāja spēlēt sev netipiski agresīvu uzbrukuma tenisu un kļūdījās, iesitot tīklā ar "forehand". Precīzs saīsinātais sitiens viņai deva otro mačbumbu. Bertensai kārtējā kļūda, ar spēcīgu "backhand" iesitot tīklā.

Statistika

Rādītājs Sevastova Bertensa
Eisi 0 2
Dubultkļūdas 1 1
1. serves precizitāte 68% 67%
Iegūtie punkti ar 1. servi 24/33 27/43
Iegūtie punkti ar 2. servi 13/16 10/20
Breikpunktu realizācija 3/5 -
Visi iegūtie punkti 63 49

Sevastova Madridē sasniedza septīto WTA pusfinālu (3-3), šogad tik tālu tiekot otro reizi. Pirmā bija februārī "Premier 5" turnīrā Dubaijā, bet Madridē viņai ir karjeras pirmais "Premier Mandatory" pusfināls. Tā sasniegšana dod 390 reitinga punktus un 257 555 eiro prēmiju. Madridē nopelnītie punkti Sevastovai nodrošinājuši Top 20 debiju, pirmdien gaidāmajā rangā ieņemot vismaz 18. vietu.

Anastasija piektdien plkst. 15:00 pusfinālā sacentīsies ar pagājušā gada Madrides čempioni Simonu Halepu, kurai viņa pēdējos divos mačos spējusi atņemt tikai četrus geimus - pagājušajā mēnesī 3:6, 1:6 Štutgartes ceturtdaļfinālā un 2016. gada jūlijā Bukarestes finālā 0:6, 0:6.

"Mutua Madrid Open". WTA "Premier Mandatory" turnīrs uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

Spēle Rezultāts
(3) Simona Halep - CoCo Vandeweghe 6:1 6:1
(8) Svetlana Kuznetsova - Eugenie Bouchard
(14) Kristina Mladenovic - Sorana Cirstea
Anastasija Sevastova - Kiki Bertens 6:3 6:3

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.