Sevastovai jauns rekords WTA rangā – 22. vieta

© SCANPIX

Anastasija Sevastova pirmdien, 8. maijā, par vienu pozīciju uzlaboja savu rekordu WTA vienspēļu rangā, kur šobrīd atrodas 22. vietā.

Anastasija Sevastova pagājušajā nedēļā nespēlēja, un arī punktu skaits viņai palicis nemainīgs, salīdzinot ar pirms septiņām dienām publicēto reitingu, taču divu pozīciju kāpums, kas sekmējis jauno rekordu, iespējams ar citu spēlētāju kritumiem. Šodien tika dzēsti Madrides turnīra punkti, kas vairākām spēlētājām lika zaudēt būtisku daudzumu no savas punktu bagāžas.

Piemēram, čempione Simona Halepa, šķīrās no 1000 punktiem un no 4. vietas nokritusi uz 8. Starp viņai garām tikušajām spēlētājām ir arī Johanna Konta, kurai 6. vieta dod jaunu rekordu.

Atgriežoties pie Sevastovas, viņa savu līdzšinējo rekordu ar 23. vietu sasniedza 6. martā. Top 20 atrodas nieka 38 punktu attālumā. Sevastova šonedēļ spēlē Madridē, kur viņai šodien plkst. 13:00 otrās kārtas mačs pret ranga 3. vietas īpašnieci Karolīnu Pliškovu.

Pagājušajā nedēļā Prāgā pusfinālu sasniegusī Aļona Ostapenko beidzot izkustējās no vairākas nedēļas ieņemtās 50. vietas un šodien atrodas 46. pozīcijā. Aļonai šonedēļ divi turnīri - nedēļas pirmajā pusē dubultspēles Madridē, bet nogalē vienspēļu kvalifikācija Romā.

Latvijas vīriešu tenisa pirmais numurs Ernests Gulbis ATP rangā zaudēja vēl trīs pozīcijas un šobrīd atrodas tikai 173. vietā. Gulbim pirms "French Open", kur viņam jāaizstāv pērn ar 4. kārtas sasniegšanu nopelnītie 180 punkti, plānoti divi "Challenger" sērijas turnīri Francijā (šonedēļ Ēksanprovansā un nākamajā nedēļā Bordo) un, iespējams, ATP kvalifikācija Ženēvā. Gulbis nav pieteicies "French Open" kvalifikācijai, cerot tikt pamatturnīrā, kas viņam, visticamāk, arī izdosies. Ernests šobrīd ir otrais aiz pamatturnīra robežas, izmantojot t.s. aizsargāto reitingu (#99).


Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais