Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevs ielaužas labāko desmitniekā iedzīšanā

© Scanpix

Andrejs Rastorgujevs, neskatoties uz trim soda apļiem katrā no pēdējām trim šaušanām, pakāpās no 23. vietas startā uz 10. vietu finišā 12.5km iedzīšanas sacīkstēs Holmenkollenā, Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā. Savukārt uzvaru svinēja Antons Šipuļins, kamēr otrā vieta Martēnam Furkadam.

Sezonas pēdējās iedzīšanas sacīkstēs Andrejs Rastorgujevs trasē devās ar 23. numuru, 68 sekundes pēc sprinta uzvarētāja Juhennesa Bē. Norvēģu biatlonists pirmo šaušanu sasniedza kā līderis, viņam sekoja Martēns Furkads, bet abi favorīti pieļāva pa vienai kļūdai un bija spiesti zaudēt līderpozīcijas, kuras pārņēma Antons Šipuļins.

Savukārt Rastorgujevs pirmajā šaušanā šāva nevainojami un pakāpās uz 11. vietu. Otrajā šaušanā tika pieļauta viena kļūda, taču tas netraucēja Rastorgujevam trasē atgriezties 11. vietā. Līderpozīcijās joprojām bija Šipuļins, aiz kura 20 sekunžu attālumā bija sekotāju trijnieks - Bē, Furkads un ar astoto numuru startējušais Jevgeņijs Garaničevs. Piektajā vietā esošais Simons Eders jau bija pusminūtes attālumā no vadošā četrinieka.

Pēc Garaničeva trim kļūdām trešajā šaušanā līderu četrinieks pārvērtās par līderu trijnieku, turklāt kļūda arī Šipuļinam, kas viņa pārsvaru dzēsa, un uz ceturto šaušanu viņš devās pāris sekundes aiz Furkada un Bē. Savukārt Rastorgujevs trāpīja pirmos četrus šāvienus, bet neveiksme pēdējā šāvienā tomēr lika doties soda apļi un atkāpties uz 12. vietu, joprojām gan paliekot ļoti tuvu labāko desmitniekam.

Pēdējās šaušanas krustugunīs, kad plecu pie pleca šāva visi trīs līderi, precīzi sašāva tikai Šipuļins, aiztraucoties pretim uzvarai šajā posmā. Furkadam un Bē tikmēr pa soda aplim, taču drošas pozīcijas goda pjedestāla saglabāšanai. Bet Rastorgujevam atkal neizdevās palikt bez soda apļa, taču kļūdījās arī konkurenti, un Latvijas izlases līderis pēc pēdējās šaušanas pakāpās uz stabilu 11. vietu, desmit sekunžu atstatumā gan no desmitās, gan no 12. vietas.

Taču Rastorgujevs pēdējos kilometros pamanījās atspēlēt desmit sekunžu deficītu un apdzīt vācieti Simonu Šempu, ieņemot desmito vietu. No uzvarētāja Šipuļina viņš atpalika minūti un 20 sekundes. Otro vietu tikmēr ieguva Furkads, pārliecinoši atraujoties no Bē, taču Francijas biatlonists Šipuļina uzvaru tomēr reāli apdraudēt nepaspēja, lai gan finišā atpalika tikai piecas sekundes.

Līdz ar izcīnīto desmito vietu Rastorgujevam izdevies garantēt sev startu rītdienas sacensībās ar mastu startu, kas būs PK sezonas noslēgums.