Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevam izcils ātrums trasē, slikta šaušana un 23. vieta

© F64

Kārtējo reizi šosezon Latvijas labāko biatlonistu Andreju Rastorgujevu pievīlusi šaušana, kā rezultātā, neskatoties uz lielisko ātrumu trasē, 10 kilometru sprintā Pasaules kausa 9. posmā Holmenkollenā (Norvēģija) latvietim 23. vieta. Par uzvarētāju kļuva norvēģis Johaness Bē.

Andrejs Rastorgujevs labi startēja kā olimpiskajā Phjončhanā - 15. vieta sprintā, 14. vieta iedzīšanā, tā Kontiolahti - septītais sprintā un devītais iedzīšanā, kur trīs kļūdas pēdējā šaušanā liedza cīņu par Top3. Abos posmos Latvijas biatlonists bija starp ātrākajiem distancē.

Šoreiz Rastorgujevam bija 29. starta numurs, un Andrejs atkal pirmajos 1.9 kilometros pierādīja, ka trasē ir ļoti ātrs - latvietim trešais labākais laiks, mazāk nekā pusotru sekundi zaudējot norvēģim Johanesam Bē. Skaidrs, ka arī šajā posmā Andreja iespējas uz augstu rezultātu bija atkarīgas no snieguma šaušanā.

Guļus pirmajam šāvienam Latvijas labākais biatlonists gatavojās ilgi, iesāka sekmīgi, bet kļūdījās ceturtajā šāvienā, kā rezultātā cerības uz augstu rezultātu kļuva mazākas. Ar izcilu tempu trasē Rastorgujevs atguva gandrīz 20 vietas un atkal tika labāko desmitniekā. Ar labu šaušanu bija iespējas pat pacīnīties par lielisku rezultātu.

Diemžēl divas kļūdas stāvus un atkal nācās atkrist krietni zemāk. Neskatoties uz kļūdām šaušanā, Andrejs turpināja demonstrēt ātru soli trasē, ar ko izdevās aizcīnīties līdz 23. vietai.

Daumantam Lūsam 63. starta numurs, lēns slēpojums, viena kļūda šaušanā un tikai 97. vieta. Ilmārs Bricis startēja 91., arī pieļāva tikai vienu kļūdu un bija četras pozīcijas augstāk nekā Lūsa.

Par uzvarētāju kļuva Johaness Bē, kurš ātru slēpošanu apvienoja ar teicamu šaušanas tempu, kā rezultātā izdevās apsteigt vienu kļūdu šaušanā pieļāvušo francūzi M.Furkadu. Ilgāku laiku nebija skaidrs labāko trijnieks, bet beigās bronzu izrāva tikai 106. numuru startējušais krievs Antons Šipuļins.