Bendikai viena kļūda šaušanā un 43. vieta

© Foto: Detlef Eckert

Norvēģijas pilsētā Holmenkollenā ar 7.5 kilometru sprinta distanci dāmām startējis Pasaules kausa izcīņas biatlonā pēdējais posms. Baiba Bendika ierindojās 43. vietā, bet par uzvarētāju kļuva Somijas biatloniste Mari Laukanena, kurai pirmā medaļa šosezon sprintā.

Baiba Bendika sprintā šosezon Top40 nav tikusi ne reizi, tomēr iedzīšanai izdevies kvalificēties piecos no septiņiem startiem (nestartēja sprintā Oberhofā). Karjeras rekords Bendikai ir piektā vieta, ko iepriekšējā sezonā izdevās sasniegt sprintā. Bendika šoreiz startēja ar 19. numuru.

Latvijas labākajai biatlonistei padevās labs sacensību sākums - pirmajā šaušanā guļus labs temps, visi aizvērti mērķi un 17. ātrākais rezultāts, kas deva labas cerības pat pacīnīties par labāko divdesmitnieku. Pēc pirmās šaušanas labāko 20 skaitā bija tikai viena sportiste ar kļūdu šaušanā.

Stāvus Bendika vienu kļūdu pieļāva, pēc kā bija skaidrs, ka nāksies atkāpties zemāk. Diemžēl arī solis trasē noslēdzošajā daļā nebija tas ātrākais, kā rezultātā Baiba pat krietni zaudēja savas pozīcijas un noslēgumā ierindojās 43. vietā. Bendikai priekšā bija daudzas sportistes, kuras šaušanā kļūdījās pat trīs četras reizes.

Labāko trijniekā bija sportistes, kuras neveica nevienu soda apli, bet par uzvarētāju kļuva somiete Mari Laukanena, kurai pirmais goda pjedestāls sprintā šosezon.

Informācija tiks papildināta...

Pasaules kausa izcīņas 9. posms turpināsies ar 10 kilometru sprintu vīriešiem. Sākums pulksten 17:30. Tiešraide LTV7.