Misāns iespraucas EČ finālā, Velvere tiek pusfinālā

© sportacentrs.com

Serbijas galvaspilsētā Belgradā šodien sācies Eiropas čempionāts vieglatlētikā telpās, kurā piedalās arī pieci Latvijas sportisti. Mūsu tāllēcējs Elvijs Misāns pēdējā lēcienā apsteidza konkurentu un iekļuva fināla astoņniekā. 800m priekšsacīkstēs latviete Līga Velvere pārliecinoši tika pusfinālā.

Starp tāllēkšanas kvalifikācijas 20 dalībniekiem Latvijas labākais tāllēcējs Elvijs Misāns (27) pirms starta varēja palepoties ar devīto labāko personisko rekordu telpās (8.00 m), savukārt šajā sezonā sekmīgāks rezultāts bija tikai sešiem. Lai kvalificētos sestdienas finālam, bija jāuzrāda 7.90 m vai jātiek starp astoņiem labākajiem.

Tāllēkšanas kvalifikācijas pirmajā piegājienā Elvijs Misāns piezemējās pēc 7.52 metriem - vienpadsmitais labākais rādītājs. Otrais lēciens izdevās labāks (7.72 m), kas bija devītais tālākais sasniegums - ar to bija par maz. Trešajā lēcienā Misānam padevās 7.71 m, līdz ar to viņš apsteidza tobrīd astotajā vietā atrodošos spāni Eusebio Kaseresu (7.72 m), kuram bija sliktāks otrais lēciens (7.59 m).

Pirms sacensībām tika lēsts, ka latvietim labākas izredzes būs trīssoļlēkšanā, kur kvalifikācija sāksies plkst. 19:20.

Līga Velvere (27) februāra vidū laboja Latvijas rekordu 800 metru skrējienā telpās (2:2.18 minūtes), no Eiropas čempionāta dalībniecēm ātrāk par latvieti skrējušas desmit sportistes. Šodienas pirmajā kārtā 19 dalībnieces tika sadalītas pa četriem skrējieniem, mūsējā nokļuva pirmajā. Lai kvalificētos sestdienas pusfinālam, bija jātiek sava priekšskrējiena divniekā vai jābūt starp četrām labākajām no visām pārējām.

800m priekšsacīkstēs Līga Velvere sava skrējiena pēdējos metros pārliecinoši kontrolēja notikumus, finišēja otrajā vietā (2:06.03), turklāt spurtā gandrīz izrāva uzvaru (+0:00.01), piekāpjoties tikai lielbritānietei Šelainai Oskenai-Klārkai. Šī skrējiena galvenā favorīte Olha Ļahova no Ukrainas palika trešā un netika tālāk.

Eiropas čempionātā telpās piedalās arī pieci mūsu vieglatlēti - 800m skrējēja Līga Velvere, tālēcējs un trīssoļlēcējs Elvijs Misāns, kārtslēcējs Mareks Ārents, 60m sprintere Sindija Bukša un augstlēcējs Jānis Vanags. Sacensības translē LTV7 un Eiropas vieglatlētikas mājas lapa.

Svarīgākais