Ķibermanis pakāpjas uz ceturto vietu un pietuvojas goda pjedestālam

© Viesturs Lācis

Pasaules čempionātā bobslejā divniekiem priekšā izšķirošie notikumi. Pēc lieliska trešā brauciena uz ceturto vietu pakāpušies Ķibermanis un Miknis, Melbārdis un Strenga ieņem dalītu sesto pozīciju, savukārt Žaļims un Jansons ieņem 15. vietu.

Trešais brauciens

Pārliecinošais čempionāta līderis pēc pirmās dienas Frančesko Frīdrihs pavisam nedaudz zaudēja savam vakardienas laikam startā (4,81), bet veica lielisku braucienu, uzrādot laiku 49,17 sekundes un nostabilizējot līderpozīcijas. Otrajā un trešajā pozīcijā esošie piloti, attiecīgi kanādietis Kripss un vācietis Lohners savukārt aizvadīja ne visai pārliecinošus braucienus, dodami iespēju tuvākajiem konkurentiem pietuvoties trijniekam.

Pirmās dienas pārsteiguma autors Niks Polonjato netika galā ar spriedzi, palielinot savu atstarpi no godalgotā trijnieka. Oskars Melbārdis un Jānis Strenga uzrādīja otru labāko starta laiku (4,84), taču trases gaitā nespēja pietuvoties trešajā vietā esošajam Lohneram, savukārt pietuvojās Polonjato, no kura mūsējos šķīra vien 0,02 sekundes.

Pirmie, kuriem izdevās uzlabot savu pozīciju bija Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis. Startā mūsējie uzrādīja vislabāko laiku (4,79), arī brauciens bija ļoti labs, un finišā otrais laiks braucienā aiz Frīdriha, summā Ķibermanis pacēlās uz ceturto vietu! Goda pjedestāls 0,16 sekunžu attālumā. Labs brauciens padevās arī vecmeistaram, amerikānim Holkombam, kurš apsteidza Melbārža ekipāžu braucienā un uzrādīja dalītu sesto rezultātu ar Oskaru un Jāni.

Uģis Žaļims ar Jāni Jansonu veica trešo ātrāko starta ieskrējienu (4,84), taču, izejot no starta taisnes, pilota stumšanas rokturis krītot lejā atsitās pret trases apmali, kā rezultātā arī brauciens neizdevās tik labs, kā cerēts, taču izdevās pakāpties par vienu pozīciju un apsteigt krieva Stuļņeva divnieku. Tiesa, Uģi un Jāni tūlīt pat uz 15. vietu nobīdīja amerikānis Olsens, kurš uzrādīja trešo labāko starta laiku un pārsteidzošu ceturto laiku braucienā.

V. Ekipāža Valsts Laiks summā
1. Frīdrihs/Margiss Vācija 2:27.77
2. Kripss/Lamsdens Kanāda +0.78
3. Lohners/Blūms Vācija +0.92
4. Ķibermanis/Miknis Latvija +1.08
5. Polonjato/Raits Kanāda +1.17
6. Melbārdis/Strenga Latvija +1.19
6. Holkombs/Valdess ASV +1.19
8. Valters/Franke Vācija +1.26
9. Taskers/Fīrons Lielbritānija +1.37
10. Springs/Kopačs Kanāda +1.38
15. Žaļims/Jansons Latvija +1.57

Ceturtais brauciens sāksies pulksten 13.00.

Svarīgākais