Ostapenko Dubaijā zaudē pirmajā mačā, piedzīvos milzīgu kritienu rangā

© SCANPIX

Aļona Ostapenko (WTA 34.) kļūdām bagātā mačā svētdien Dubaijas "Premier 5" turnīra 1. kārtā ar rezultātu 6:7(1), 2:6 zaudēja Ķīnas tenisistei Cjanai Vanai (WTA 78.). Ostapenko pēc šīs neveiksmes būs liels kritiens WTA rangā.

Ostapenko katrā no pirmajiem diviem geimiem pieļāva trīs nepiespiestās kļūdas, palīdzot pretiniecei iegūt agru breiku. Ostapenko uz brīdi sakārtoja savu agresīvo un kļūdām bagāto spēli, trešajā geimā atspēlējot breiku. Aļona bija pārāka spēcīgā tenisā no gala līnijas, nopelnīja breikbumbu un tās izspēlē bumbiņu atsita ar "forehand" pa līniju pēc Vanas pirmās serves.

Precīzs teniss Ostapenko izpildījumā bija uz neilgu brīdi. Ceturtajā geimā viņai izdevās atspēlēt breikbumbu un panākt neizšķirtu 2:2, bet divus geimus vēlāk serve tika zaudēta vēlreiz, turklāt tagad tas notika, geimā esot vadībā ar 40:15. Vana pēc tam viegli nostiprināja nupat iegūto breiku un bija priekšā ar 5:2.

Kad Vana devītajā geimā servēja par uzvaru setā, viņa trāpīja divas labas serves pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 5:3, 30:0. Ostapenko tūlīt atbildēja ar četriem punktiem pēc kārtas, Āzijas tenisisti pārspējot spēka spēlē, kas ļāva otro reizi atspēlēt breiku. Ostapenko tika līdz taibreikam, to sāka ar minibreiku, piespiežot pretinieci izsist autā, bet no 1:0 zaudēja septiņus punktus pēc kārtas! Vana sešus no septiņiem punktiem ieguva ar Ostapenko kļūdām.

Ostapenko kļūdām bagātā tenisā 1. setu Vanai zaudēja arī abu pirmajā tikšanās reizē, kas bija 2015. gada februārī Cjuaņdžou ITF turnīrā. Aļona toreiz spēja saņemties un trīs setu mačā uzvarēja ar rezultātu 0:6, 6:3, 6:1. Šodien nepieciešamos uzlabojumos savā spēlē veikt neizdevās.

Ostapenko arī 2. seta pirmajā geimā zaudēja servi, kad breikbumbas izspēlē iesita tīklā ar "backhand". Aļona tūlīt nospēlēja pacietīgāk un mierīgāk. Tāds teniss ļāva biežāk trāpīt laukumā un otrajā geimā trīs reizes piespiest pretinieci kļūdīties. Ostapenko ne vien atspēlēja breiku, bet arī pati nākamajā geimā uzvarēja ar savu servi un bija vadībā ar 2:1. Tas bija Latvijas tenisistes pēdējais iegūtais geims šajā cīņā. Ostapenko piekto geimu pabeidza ar divām dubultkļūdām pēc kārtas, bet septītajā geimā izcēlās vēl iespaidīgāk - no 40:15 viņai trīs dubultkļūdas pēc kārtas. Četras nesanāca, tiesa, breikbumbu nācās spēlēt ar otro servi, un šī izspēle beidzās ar Aļonas "backhand" sitienu tīklā.

Sports

Latvijas Televīzija (LTV) kā Eiropas Raidorganizāciju apvienības dalīborganizācija ieguvusi tiesības no 2025.gada novembra līdz 2029.gadam pārraidīt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) nozīmīgākos basketbola turnīrus, tai skaitā arī visas Latvijas vīriešu un sieviešu basketbola izlašu spēles, aģentūru LETA informēja LTV.

Svarīgākais