Ostapenko un Sevastova sāks Dubaijas "Premier" turnīru

© Qatar Total Open

Latvijas labākās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova svētdien sāks Dubaijas "Premier 5" sērijas turnīru, sacenšoties attiecīgi ar Ķīnas tenisisti Cjanu Vanu un rumānieti Irinu-Kamēliju Begu.

Ranga 34. vietā esošā Ostapenko ar 78. pozīcijas īpašnieci Vanu ir vienreiz tikusies, viņu 2015. gadā ar 0:6, 6:3, 6:1 pieveicot ITF turnīrā Ķīnā.

Ostapenko otro reizi spēlēs Dubaijā. Pērn viņa šajā turnīrā nepārvarēja kvalifikāciju, 2. kārtā zaudējot Betānijai Matekai-Sendsai. Aļonai Dubaijas turnīrs ir ļoti svarīgs, jo tajā jāmēģina aizstāvēt pērn Dohā iegūtie 585 punkti. Šogad šiem turnīriem mainījies statuss, Dubaijai saņemot "Premier 5" līmeni.

Ranga 35. vietā esošā Sevastova ar septiņas pozīcijas augstāk esošo Begu ir sacentusies divreiz. Pirmajā mačā 2009. gadā ITF turnīrā Itālijā uz māla seguma ar 7:5, 6:4 uzvarēja Sevastova, bet 2011. gadā WTA sacensībās Dalasā uz "hard" seguma ar 6:3, 6:4 pārāka bija Begu. Rumānijas tenisiste šobrīd atrodas ļoti sliktā formā, zaudējot deviņas no pēdējām 10 spēlēm!

Arī Sevastova pērn Dubaijā zaudēja kvalifikācijā, toreiz izstājoties jau 1. kārtā pēc zaudējuma Katerinai Bondarenko. Anastasija Dubaijā ir spēlējusi pamatturnīros, 2010. un 2011. gadā pārvarot 1. kārtu, pēc tam nākamajā mačā abos gadījumos zaudējot Agņeškai Radvaņskai.

Gan Ostapenko, gan Sevastovai svētdien divi mači, spēlējot vienai pēc otras. Ostapenko plkst. 10:00 pēc nozīmes 2. kortā sāks maču pret Vanu, pēc tam tur Sevastovai tiekoties ar Begu. Ne agrāk par plkst. 13:00 citā kortā tādā pašā secībā abām mūsu tenisistēm arī dubultspēles. Ostapenko spēlēs kopā ar Kanādas pārstāvi Gabrielu Dabrovski, bet Sevastovas pāriniece būs Luksemburgas tenisiste Mendija Minella.

Sports

Latvijas Televīzija (LTV) kā Eiropas Raidorganizāciju apvienības dalīborganizācija ieguvusi tiesības no 2025.gada novembra līdz 2029.gadam pārraidīt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) nozīmīgākos basketbola turnīrus, tai skaitā arī visas Latvijas vīriešu un sieviešu basketbola izlašu spēles, aģentūru LETA informēja LTV.

Svarīgākais