Pēc pirmā brauciena labāko sešiniekā divas Latvijas ekipāžas

© SCANPIX

Vācijā startējis pasaules čempionāts bobslejā divniekos, un pēc pirmā brauciena trijnieka tuvumā atrodas divas Latvijas ekipāžas – Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis ir ceturtie, bet viņiem aiz muguras atrodas Oskars Melbārdis un Jānis Strenga.

Latiņu pretiniekiem uzstādīja mājinieks Fransisko Frīdrihs, kurš trasē devās kā sestais - pasaules čempionam padevās lielisks starta ieskrējiens, brauciens bez pamanāmām kļūdām, un finišā viņš tikai par 0,03 sekundēm atpalika no Kenigszē trases rekorda.

Nākamaie lejup traucās Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis, kuri startā tikai nedaudz atpalika no vāciešiem. Finišā līdz līderiem bija 0,4 sekundes, taču izdevās apsteigt visus pārējos. Turpinājumā, neskatoties uz kļūdām, garām tika Johaness Lohners un kanādietis Džastins Kripss, kuram labi slīdēja, tādējādi Ķibermanis pēc pirmā brauciena ieņēma ceturto vietu.

Tikai ar 20. numuru trasē devās Oskars Melbārdis un Jānis Strenga. Ledus nebija labākajā stāvoklī, bet tas netraucēja pieredzējušajam pilotam aizvadīt lielisku braucienu, un viņš tikai par 0,02 sekundēm atpalika no komandas biedra, ierindojoties piektajā vietā.

Uģis Žaļims un Jānis Jansons trasē devās 16., un tobrīd izdevās apsteigt tikai itālieti Simeoni Bertaco. Tomēr Latvijas trešajam numuram izdevās nosargāt vietu starp labākajām 20 ekipāžām, tādējādi otrajā braucienā trasē būs jādodas ar pirmo numuru. Otrais brauciens pulksten 13:00.

Latvijas bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis sarunā ar LTV7: "Kopvērtējumā neapbalvo pēc aizvadītajiem braucieniem, bet gan pēc rezultāta. Uģim galīgi neslīdēja jau no paša sākuma, arī nesanāca otrais atsitiens pirms apļa, kad sagāja šķērsām. Melbārdim pagaidām ir labi, bet priekšā vēl ir sīkums - trīs braucieni. Ja jāsarindo pēc braucieniem, tad lielais Osis, mazais Osis un tad Uģis. Frīdriham vājo vietu nav, bet Kripss nepārsteidz, jo viņš trīs četrus gadus šeit regulāri ir pirmais treniņos."

Svarīgākais