Atbilde Trampam: Irāna neielaiž ASV sportistus

© LM Otero / AP

Irānas Ārlietu ministrijas pārstāvis vakar paziņoja, ka ASV cīņas izlasei ir liegts ieceļot šajā valstī. Tā ir atbilde uz ASV jaunā prezidenta lēmumu neielaist musulmaņu valstu pārstāvjus. 16.-17. februārī Irānā ieplānotas Pasaules kausa sacensības brīvajā cīņā.

Irānas Ārlietu ministrijas runasvīrs Bahrams Gasemi informē, ka speciāla komisija izvērtēja ASV cīņas izlases iespējamo klātbūtni Irānā un noraidīja to.

27. janvārī ASV jaunais prezidents Donalds Tramps parakstīja diskriminējošu rīkojumu un aizliedza ieceļot cilvēkiem no septiņām valstīm ar musulmaņu vairākumu, informē irāņu ziņu aģentūra. Irāna nolēma veikt atbildes pasākumus.

ASV cīņas vadība: "Ja šī informācija ir patiesa, tad esam ļoti vīlušies. Mūsuprāt, tā būtu nepieņemama situācija. Cīņā esam par sacenšanos un labo gribu, politikai te nav vietas."

Pasaules cīņas savienības (UWW) prezidents Nenads Lalovičs: "Mēs cerējām uz Irānas Ārlietu ministrijas citādu lēmumu, taču apzināmies šī jautājuma sarežģīto raksturu. Šobrīd strādājam, lai pēc iespējas ātrāk rastu risinājumu Pasaules kausa sakarā. Neskatoties uz ceļošanas ierobežojumiem starp šīm valstīm, aicinu Irānas un ASV cīņas federācijas uz sadarbību un draudzību. Daudzu gadu laikā esam pieredzējuši, ka cīņas sports vieno cilvēkus un tautas. Esam pārliecināti, ka ASV un Irānas cīkstoņi pavisam drīz atkal būs uz viena paklāja."

Kā zināms, Irāna ir brīvās cīņas lielvalsts. Šis sporta veids tur ir ārkārtīgi populārs, bet sievietēm liegts nodarboties un apmeklēt sacensības.

Svarīgākais