Melbārdis pēc pirmā brauciena sestais, Ķibermanis 14. vietā

© Viesturs Lācis

Pasaules kausa posmā bobsleja četriniekos Kēnigszē, Vācijā pēc pirmā brauciena Oskara Melbārža ekipāža ieņem sesto pozīciju. Savukārt Oskaram Ķibermanim īpaši veiksmīgs pirmais brauciens neizdevās, noslēdzot to 14. pozīcijā.

Kēnigszē četriniekos nestartēja Uģa Žaļima četrinieks, jo viņa komandas stūmējs Dāvis Sprinģis bija devies uz Eiropas U-23 čempionātu, tādēļ Latviju šajās sacensībās pārstāvēja divas četrinieku ekipāžas.

Pirmais nopietnu pieteikumu uz augstu vietu izvirzīja Vācijas pilots Niko Valters, ar rezultātu 48.59 pārspējot Kēnigszes trases rekordu. Neviens nespēja pietuvoties Valteram, līdz uz starta nestājās cita vācu ekipāža. Johaness Lohners ar nedaudz sliktāku startu trases augšdaļā nedaudz atpalika, bet brauciena otrajā pusē Lohners pārņēma vadību, uzrādot labāko brauciena laiku ar 48.45.

Ar 15. starta numuru startēja Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Jāni Jansonu, Matīsu Mikni un Raivi Zīrupu. Startā latviešu četrinieks uzrādīja tobrīd trešo rezultātu (4,86). Trases augšdaļā Ķibermaņa pilotētā ekipāža par desmitdaļu atpalika no vadošajām komandām, bet apļa virāža tika veikta par zemu, zaudējot ātrumu. Finišā Ķibermanis atpalika no līderiem par pussekundi, neiebraucot labāko desmitniekā. Pēc pirmā brauciena Ķibermanis atradās 14. pozīcijā.

Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu uz starta stājās ar 19. numuru. Startā Melbārdis ar 4.84 apsteidza otru Latvijas ekipāžu, uzrādot trešo laiku. Brauciens tika veikts bez lielām kļūdām, bet dažās nianses varēja būt labākas. Finišu Melbārdis sasniedza sestajā pozīcijā ar 48,69 uzrādot sesto laiku braucienā. No otrās vietas Melbārdis atpalika sekundes desmitdaļu, kas sola saspringtu cīņu otrajā braucienā.

Pasaules kausa posms bobslejā, četrinieki pirmais brauciens

V Komanda Valsts Laiks
1. Johaness Lohners Vācija 0:48.45
2. Niko Valters Vācija +0.14
3. Aleksejs Stuļņevs Krievija +0.18
4. Stīvens Holkombs ASV +0.19
5. Aleksandrs Kasjanovs Krievija +0.23
6. Oskars Melbārdis Latvija +0.24
14. Oksars Ķibermanis Latvijas +0.51

Svarīgākais