Latviešiem neizdodas aizcīnīties līdz medaļām

© F64

Pasaules kausa posmā Kēnigszē, Vācijā, noslēgušās bobsleja divnieku sacensības. No latviešu ekipāžām visaugstāko vietu izcīnīja Oskars Ķibermanis ar Matīsu Mikni, kuri finišēja piektie, Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens uzreiz aiz viņiem, savukārt Uģim Žaļimam un Jānim Jansonam labs otrais brauciens ļāva pakāpties uz devīto pozīciju.

Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens trasē devās kā paši pirmie, kamēr daudzi favorīti šoreiz startēja krietni vēlāk, un pēc salīdzinoši gluda brauciena finišēja pēc 49:27 sekundēm. Viņi palika līderu godā līdz brīdim, kad startēja Stīvena Holkomba ekipāža, kas Melbārdi apsteidza par trim sekundes simtdaļām.

Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis uzrādīja lielisku starta laiku, kas izrādījās otrs labākais šajā braucienā, atpaliekot tikai no vācieša Frīdriha. Taču tāpat kā Melbārdim arī Ķibermanim trases beigu daļā nebija pārāk iespaidīgs ātrums, kas lika piekāpties pirmā brauciena līderiem Lohneram un Frīdriham. Ķibermanis ierindojās piektajā vietā, par 0.04 sekundēm atpaliekot no Melbārža.

Uģis Žaļims un Jānis Jansons startā par vienu sekundes simtdaļu pārspēja Melbārdi un arī finišā laika izteiksmē neatpalika pārāk daudz no labāko sešinieka, taču blīvo rezultātu dēļ ierindojās desmitajā. vietā. Žaļima ekipāža pēc pirmā brauciena desmito vietu gan dala ar krievu pilotu Aleksandru Kasjanovu. Kopvērtējumā trešās vietas īpašnieku Holkombu šķir tikai 0.23 sekundes no 12. vietā esošā kanādieša Kripsa.

Pirmais brauciens tikmēr pagalam neveiksmīgs padevās PK kopvērtējuma līderim divnieku konkurencē Jundžonam Vonam no Dienvidkorejas, kurš bija trešais ātrākais startā, bet finišā zaudēja līderim Lohneram pussekundi un palika tikai 16. vietā.

Ievērojams kāpums padevās Monako sportistam Rūdijam Rinaldi, kurš no 20. pozīcijas pacēlās uz 14. Rinaldi par vienu sekundes simtdaļu tomēr izdevās apsteigt vācieša Valtera ekipžai. Uģim Žaļimam otrajā braucienā izdevās uzlabot starta laiku (4,89), arī aizvadīt tīru braucienu un pārņemt līderpozīcijas, ar labām iespējām nostiprināties pirmajā desmitniekā. Krievam Kasjanovam, kurš pēc pirmā brauciena dalīja 10. vietu ar Žaļimu un Jansonu, sliktā starta laika dēļ (4,99) arī neizdevās pārspēt mūsējos.

Arī šveicietis Pēters nespēja noturēt savu devīto pozīciju, kā rezultātā Uģis un Jānis nodrošināja sev vismaz devīto vietu. Brits Taskers braucienā demonstrēja pamatīgas sānslīdes, taču ar nelielo handikapu startā pietika, lai apsteigtu latviešus. Krievs Stuļņevs veica acīmredzami sliktāku braucienu, kā Žaļims ar Jansonu, taču attīstīja milzīgu ātrumu, apsteigdams arī priekšā esošos austriešus.

Oskars Ķibermanis pielika startā (4,83), trases sākumā bija par ceturtdaļsekundi priekšā Stuļņevam, nepieļāva nekādas rupjas kļūdas, taču pašā finiša taisnē pārsvars saruka, un krievi Ķibermani un Mikni apsteidza tikai par sekundes simtdaļu. Oskars Melbārdis atkārtoja pirmajā braucienā iespēto starta laiku (4,92), attīstīja salīdzinoši augstu ātrumu, taču jau atkal uz beigām iekrātais pārsvars pār Stuļņevu strauji samazinājās. Rezultātā Melbārdim un Dreiškenam tobrīd trešais rezultāts, palaižot priekšā arī Ķibermaņa ekipāžu.

Amerikāņu vecmeistars Stīvens Holkombs aizvadīja lielisku braucienu, pārspēdams Stuļņevu, nodrošinot sev medaļu. Mājnieks Frīdrihs uzrādīja lielisku starta laiku (4,81), taču S virāžā sagāja pamatīgās sānslīdēs, trases beigās pārsvars saruka, un rezultātā dalīts otrais rezultāts ar Holkombu. Sacensību līderis Lohners aizvadīja stabilu otro braucienu, bija pirmais gan summā, gan braucienā un uzvarēja otrajā Pasaules kausa posmā pēc kārtas.

Svarīgākais