Sevastovas laimīgā Melburna – arī šoreiz 1. kārtas pretiniecei savainojums

© scanpix

Septiņu zaudējumu sēriju pirmdien pārtrauca Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 33.), kurai "Australian Open" 1. kārtā 6:4 uzvara pār Japānas tenisisti Nao Hibino (WTA 103.). Viņa cīņu 2. seta sākumā pārtrauca muguras savainojuma dēļ.

Sevastova pērn 1. kārtā ar 6:0, 4:2 uzvarēja Austrālijas tenisisti Jarmilu Vulfi, kura maču līdz galam nospēlēt nevarēja muguras savainojuma dēļ. Šodien identiska problēma bija japānietei Hibino, kura tādējādi joprojām ir bez uzvarām "Grand Slam" pamatturnīros (0-5).

Tas, ka ar Āzijas tenisisti kaut kas nav kārtībā, bija nojaušams jau mača ievadā, jo viņa regulāri pieļāva rupjas kļūdas vienkāršās situācijās. Sevastova dominēja spēlē no gala līnijas, bet bez nepieciešamības spēlēt augsta līmeņa tenisu.

Pirmais breiks notika jau trešajā geimā, kad Sevastova breikbumbu nopelnīja ar "dropšotu", uz kuru Hibino nenoreaģēja. Japāniete nākamā punkta izspēlē kļūdījās ar "slaisu". Pēc sestā geima rezultātam bija jākļūst 5:1, nevis 4:2, taču Sevastova nespēja izmantot divas breika iespējas.

Kad Sevastova bija vadībā ar 5:2, Hibino bija medicīnas pārtraukums. Cīņai atsākoties, Sevastova ar kļūdām zaudēja četrus punktus pēc kārtas, palīdzot pretiniecei noturēt servi, bet pēc tam zaudēja pati savu - vēl vairākas kļūdas, un rezultāts kļuva 5:4.

Uz neko vairāk Hibino gan nebija spējīga. 10. geimā Sevastovai "sausais" breiks, kad pietika vienkārši atsist serves, un Hibino kļūdījās izspēlēs. Turnīra ārste Hibino sāpošo muguru nedaudz apkalpoja arī pauzē pirms 2. seta. Tajā tika nospēlētas vien divas izspēles, kad Japānas tenisiste devās tīkla virzienā.

Spēles statistika

Rādītājs Sevastova Hibino
Eisi 1 0
Dubultkļūdas 3 1
1. serves precizitāte 46% 68%
Iegūtie punkti ar 1. servi 8/12 11/19
Iegūtie punkti ar 2. servi 9/14 4/9
Tīri uzvarētās izspēles 4 2
Nepiespiestās kļūdas 17 20
Spēle pie tīkla 0/1 4/5
Breikpunktu realizācija 2/4 1/1
Visi iegūtie punkti 30 24

Sevastovai laimīgos apstākļos izdevās pārtraukt septiņu zaudējumu sēriju, kas viņai sākās septembrī "Premier" turnīrā Tokijā. Septiņas neveiksmes pēc kārtas Anastasijai ir atkārtota karjeras garākā zaudējumu sērija WTA līmenī, tikpat nepatīkamā joslā iekļūstot arī 2011. gadā.

Iekļūšana 2. kārtā Sevastovai dod 70 punktus. Arī pērn Anastasija sasniedza 2. kārtu, toreiz nopelnot 110 punktus, jo 40 pienācās par kvalifikācijas iziešanu. Tikmēr prēmijā iegūti 80 000 Austrālijas dolāru. Sevastovas nākamā pretiniece būs viņai labi zināmā slovākiete Kristīna Kučova (WTA 80.), kuru Anastasija uzveikusi visos piecos iepriekšējos mačos.

Svarīgākais