Četriniekos pēc pirmā brauciena Ķibermanis septītais, Melbārdis uzreiz aiz desmitnieka

© Romāns Kokšarovs/ f64 photo agency

Pasaules kausa posmā Vācijā Altenbergas trasē četriniekos pēc pirmā brauciena Oskars Ķibermanis ieņem septīto pozīciju, bet pirmo šīs sezonas braucienu četriniekos aizvadošais Oskars Melbārdis uzrādīja 11. rezultātu. Savukārt Uģa Žaļima ekipāža apsteidza tikai divus konkurentus, pirms izšķirošā brauciena atrodoties 18. vietā.

Pirmajā braucienā, vakardien savu pirmo godalgu Pasaules kausā izcīnījušais, Oskars Ķibermanis startēja ar trešo starta numuru. Ķibermanis kopā ar stūmējiem Jāni Jansonu, Matīsu Mikni un Raivi Zīrupu startā sekundes simtdaļu zaudēja tā brīža līderim Valteram, bet trases augšdaļu izbraucot tīri Ķibermanis izvirzījās vadībā, iegūstot septiņu simtdaļu pārsvaru pār vācieti. Trases otrajā pusē Latvijas ekipāža pieļāva kļūdu izejot no 14. virāžas, kas izraisīja kļūdu taisnē un nākošajā virāžā, finišā atdodot trīs simtdaļu pārsvaru Valteram. Kopumā pēc pirmā brauciena Ķibermaņa ekipāža ieņēma septīto vietu.

Pirmajā grupā Ķibermaņa ekipāžu apsteidza šveicietis Peters un vācietis Lohners, kurš uzrādīja pārliecinoši labāko rezultātu pirmajā braucienā, finišējot ar rezultātu 0:54,28. Otrajā grupā, veicot braucienus ar redzamām kļūdām, ledus bija ļoti ātrs un uzreiz aiz Lohners ierindojās Austrijas ekipāža ar Maieru un Krievijas ekipāža ar Kasjanovu pilotu pozīcijās. Grupas beigās vakardienas divnieku sacensību uzvarētājs Frīdrihs apsteidza visus konkurentus, izņemot tautieti Lohneru, no kura atpalika par divām ar pusi desmitdaļām, pirmo braucienu noslēdzot otrajā vietā.

Uģis Žaļims startēja otrās grupas izskaņā un jau trases augšā tika pieļauta diezgan rupja kļūda, kas cerības uz labu rezultātu izdzēsa. Arī trases turpinājumā Žaļima stūrētais bobs vairākkārt atsitās pret apmalēm un staigāja taisnēs. Līdz ar to noslēgumā apsteigti tikai divi konkurenti un pēc pirmā brauciena 18. pozīcija.

Šajā nedēļas nogalē pirmās sacensības aizvadošais Oskars Melbārdis startēja pēdējais. Ņemot vērā ekipāžas veselības stāvokli, starts Melbārdim ar stūmējiem izdevās labs, uzrādot piekto starta laiku. Tomēr laiku Melbārdim maksāja tehniska ķibele, jo nenostrādāja viens no stūmēju rokturiem, ko Vilkastem pozīcijā nācās novietot manuāli. Kopumā Melbārdis trasi veica bez būtiskām kļūdām un finišu sasniedza ar 11. labāko rezultātu, no desmitnieka atpaliekot par piecām simtdaļām.

Svarīgākais