Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Latvija otrajā puslaikā iemet tikai sešus vārtus un zaudē Krievijai

© F64

Rīgas domes kausa izcīņā pirmo neveiksmi piedzīvoja Latvijas handbola izlase, kas pēc vakardienas atpūtināja vairākus līderus un atzina spēcīgās Krievijas pārākumu (19:27). Mājinieku sastāvā rezultatīvākais ar pieciem vārtiem bija Toms Lielais.

Spēle iesākās līdzvērtīgā cīņā, turklāt lielākoties iniciatīva un vienu vārtu pārsvars piederēja Latvijas izlasei, taču 13. minūtē krievi guva divus vārtus pēc kārtas un atguva vadību (7:6). Latvija vairākkārt atjaunoja neizšķirtu, pretiniekus nelaida tālāk par trim vārtiem (11:14) un puslaiku pārtraukumā devās tikai ar vienu vārtu deficītu (13:14), tomēr, kā izrādījās, vairāk vadībā Latvija tā arī neizvirzījās.

Vēl 35. minūtē Lielais starpību samazināja līdz vieniem vārtiem (15:16), bet tad Krievija veica izšķirošo izrāvienu, vairāk nekā desmit minūtes noturot savu cietoksni neieņemtu un pārsvaru palielinot līdz pieciem vārtiem (20:15). Sešarpus minūtes līdz spēles beigām komandas šķīra jau astoņi vārti (24:16), bet beigās pretinieki svinēja uzvaru ar rezultātu 29:17.

Turnīra noslēdzošo spēli Latvija aizvadīs rīt plkst. 12:00, kad tiksies ar Ēģipti, kas gan krieviem, gan baltkrieviem zaudēja ar vienu vārtu starpību. Šovakar ēģiptieši piekāpās ar 27:28, otrajā puslaikā atspēlējot piecu vārtu deficītu, visa mača gaitā vadībā esot tikai nepilnas divas minūtes (20:19) un izšķirošos vārtus ielaižot vien 33 sekundes līdz beigām. Ēģiptiešiem pa pieciem vārtiem iemeta Mohameds Šebibs un Jehija Eldera.

Visas turnīra spēles tiešraidēs ir skatāmas Lattelecom interaktīvās televīzijas kanālā Sportacentrs.com TV un internetā Sportacentrs.com. Pirms Latvijas izlases spēlēm, puslaika pārtraukumā un pēc spēlēm iespējams vērot ekspertu studiju.