Iedzīšana ar Bendiku un bez Rastorgujeva

© Baiba Bendika instagram

Sestdien Pasaules kausa izcīņas 2. posms biatlonā Pokļukā (Slovēnija) turpināsies ar iedzīšanas sacensībām. Vispirms plkst. 12:45 pēc Latvijas laika sāksies 12.5 kilometru iedzīšana vīriešiem, bet plkst. 15:45 starts 10 kilometru iedzīšanai sievietēm. Baiba Bendika startēs 45., bet Andrejs Rastorgujevs šoreiz iedzīšanai nekvalificējās (70. vieta sprintā).

Par iedzīšanas galveno favorītu uzskatāms sprinta uzvarētājs un Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma pārliecinošais līderis Martēns Furkads. Iedzīšanu Estešundā M.Furkads sāka ar 42 sekunžu pārsvaru, taču kļūdas šaušanā šo pārsvaru dzēsa, kas ļāva par panākumu cīnīties Krievijas biatlonistiem - Antonam Babikovam un Maksimam Cvetkovam.

Šoreiz M.Furkada pārsvars sasniedz vien 14 sekundes un tuvākais sekotājs būs viens no favorītiem Juhanness Bē (Norvēģija). Ja M.Furkads ir visātrākais distancē, tad tālu neatpaliek arī J.Bē - ceturtais rezultāts. Par favorītiem iedzīšanā uzskatāmi arī Antons Šipuļins (Krievija), Emils Hegle Svensens(Norvēģija), kurš sprintā bija trešais ātrākais distancē, kā arī Simons Šemps (Vācija). Sprintā vairums vadošo biatlonistu bija pilnīgi precīzi. Sprintā ļoti ātrs (otrais ātrākais) bija vācietis Benedikts Dolls, kurš startēs 21., jo šaušanā kļūdījās trīs reizes.

Sacensības norisināsies bez Latvijas biatlonistu dalības. Sprintā Andrejs Rastorgujevs šaušanā stāvus kļūdījās četras reizes, ieņemot 70. vietu. Līdz iedzīšanai pietrūka aptuveni 13 sekunžu. Pēdējā aplī Rastorgujevam tikai 55. rezultāts slēpojumā.

Iedzīšanās galvenā favorīte ir Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma līdere Laura Dālmeiera (Vācija), kura pārliecinoši sākusi šo sezonu. Dālmeiera ir viena no visprecīzākajām un arī visātrākajām biatlonistēm (sprintā ceturtais rezultāts distancē).

Par Vācijas izlases līderes galvenajām konkurentēm uzskatāmas somiete Kaisa Mekereinena un Gabriela Koukalova (Čehija), kura uzvarēja iepriekšējā iedzīšanā. Mekereinena sprintā bija visātrākā, taču kļūda šaušanā lika palikt tieši aiz goda pjedestāla.

Sprintā pirmoreiz individuālajās sacensībās Top3 vietu izcīnīja Francijas biatloniste Žistīne Brezā, kura iedzīšanā startēs otrā, tikai dažas sekundes pēc Dālmeieras. Brezā, kurai ir tikai 20, šī ir jau trešā sezona Pasaules kausa izcīņas ietvaros. Brezā ir viena no ātrākajām biatlonistēm un panākums sprintā nav uzskatāms par sensāciju. Iedzīšanā izšķiroša būs precizitāte šaušanā, kur Brezā vēl pietrūkst stabilitātes.

Pārliecinoša atgriešanās biatlonā izdevās divkārtējai olimpiskajai čempionei sprintā Anastasijai Kuzminai (Slovākija), kura bija sestā sprintā un pretendēs uz panākumu arī iedzīšanā. Par panākumu cīnīties sarežģītāk šoreiz būs Marī Dorēnai Abērai (Francija), kura startēs 17., Tirilai Ekhofai (20.) un Dorotejai Vīrerei (21.)..

Iedzīšanā interesanti būs sekot, vai Miriamai Gesnerei (Vācija) sprintā sasniegto Top10 izdosies atkārtot arī iedzīšanā un beidzot nostabilizēt sniegumu, kas pērn tā arī neizdevās. Vēl interesanti, ka Vācijas izlases debitante Denīze Hermane sprintā bija piektā ātrākā un ar divām kļūdām šaušanā spēja finišēt 18.

Baiba Bendika sprintā bija pilnīgi precīza, izcīnot 45. vietu. Jau ierasti, ātrākā Bendika bija pēdējā aplī (56.), bet kopumā 69. no 105 biatlonistēm, kas startēja sprintā. Šoreiz vairāk laika, kā ierasts, tika pavadīts arī šautuvē.

Svarīgākais