Porziņģim 21 punkts un pieci bloki, niknā cīņā uzvar "Thunder"

© scanpix

Kristaps Porziņģis šonakt izcēlās ar četriem dankiem un pieciem blokiem, atstājot ēnā savu pretspēlētāju Domantu Saboni, taču Saboņa pārstāvētā "Thunder" ar Rasela Vestbruka iespaidīgā snieguma palīdzību asā un atlētiskā cīņā izcīnīja uzvaru 112:103 pār Porziņģi un "Knicks".

Šodienas mačā Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 39 minūtes, kas bija lielākais spēles laiks komandā. Vinš guva 21 punktu (2p. 6/14, 3p. 3/6) un savāca piecas atlēkušās bumbas. Porziņģa rēķinā arī pieci bloki, kas ir viņa labākais rādītājs šosezon (viņa karjeras rekords ir septiņi bloki spēlē), kā arī divas rezultatīvas piespēles un divas pārtvertas bumbas. Porziņģim gan arī divas kļūdas un divas piezīmes, kā arī negatīvs +/- rādītājs mīnus septiņi.

Ar savu rezultatīvāko spēli „Knicks” sastāvā izcēlās Deriks Rouzs, sametot 30 punktus, kamēr otro maču pēc kārtas vāji aizvadīja Karmelo Entonijs. Viņš gan guva 18 punktus, taču trāpīja tikai četrus no 19 metieniem no spēles.

"Thunder" nekautrējās spēlēt asi un plēsties par katru bumbu zem groziem, kamēr Rasels Vestbruks izcēlās ar ļoti agresīviem caurgājieniem. Viņš savāca savu trešo "triple-double" pēc kārtas, gūstot 27 punktus, savācot 18 atlēkušās bumbas un izdarot 14 piespēles. Šosezon Vestbrukam tas ir jau astotais "triple-double", kas ir tikpat, cik visiem pārējiem NBA spēlētājiem kopā. "Thunder" sastāvā veiksmīgi nospēlēja arī abi centri Stīvens Adamss un Eness Kanters, kamēr Domants Sabonis nospēlēja 16 minūtes, guva piecus punktus un palika ar sliktāko +/- rādītāju komandā.

Duelis pret Lietuvas NBA debitantu Domantu Saboni Porziņģim pārāk ilgs nesanāca, jo lietuvietis aizsardzībā acīmredzami netika līdzi Porziņģim un pēc pāris pirmajām kļūdām tika nomainīts. Porziņģis savukārt aizvadīja ļoti rezultatīvu otrās ceturtdaļas sākumu, kad viņu sedza francūzis Žofrē Loverņs un atkal Sabonis. Porziņģis pirmajā puslaikā trāpīja divus tālmetienus, izcēlās ar bumbas triecienu grozā no augšas pēc partnera piespēles un divreiz skaisti noslēdza Žoakima Noā „alley-oop” piespēles.

Taču otrās ceturtdaļas vidū Porziņģi sāka segt Jaunzēlandes centrs Stīvens Adamss, kurš spēlēja asi un nepiekāpīgi, sagādājot latvietim lielas problēmas. Tāpat „Knicks” garie spēlētāji neprata apturēt turku centru Enesu Kanteru, kurš, lai arī vairākkārt nospēlēja neveikli, pirmajā puslaikā grozā sameta 15 punktus. Asā un fiziskā cīņā aizvadītajā pirmajā puslaikā lielāko daļu laika vadībā bija „Knicks”, bet izskaņā „Thunder” piespieda pāris epizodēs nesavaldīties gan Porziņģi, gan neveiksmīgi spēlējošo Karmelo Entoniju. „Thunder” pārņēma vadību ar 58:55, un Raselam Vestbrukam puslaika pārtraukumā līdz „triple-double” pietrūka tikai vienas rezultatīvas piespēles.

Trešajā ceturtdaļā Porziņģis pa grozu tā arī neuzmeta, jo Rouzs un Entonijs sāka spēlēt izteikti individuāli. Rouza gadījumā tas nesa panākumus, kamēr Entonijam spēle negāja. Porziņģis toties izcēlās ar vēl diviem blokiem, turklāt otrreiz bloķēja Vestbruku. Taču šajā epizodē tik un tā pārāks izrādījās „Thunder” saspēles vadītājs, kurš turpat gaisā noķēra Porziņģa bloķēto bumbu un uzreiz iemeta to grozā.

„Knicks” saspēle nedaudz atdzīvojās pēc Brendona Dženingsa nākšanas laukumā, bet Porziņģis tobrīd bija rezervē. Abi reizē toties spēlēja ceturtās ceturtdaļas sākumā, kad sanāca pretējs efekts - „Knicks”pārkombinējās ar piespēlēm, un Porziņģim nācās mest nesagatavotu pustālo metienu. Uz punktu gūšanas takas Porziņģis atgriezās ceturtdaļas ceturtajā minūtē, iemetot pustālo pāri Loverņa rokām un pievelkot „Knicks” līdz mīnus seši.

Porziņģis savu piekto bloku izdarīja pret Adamsu, taču arī šoreiz „Thunder” tik un tā guva punktus, savācot atlēkušo bumbu un izmantojot „Knicks” haosu aizsardzībā. Rouzs atbildēja ar vairākiem precīziem metieniem, trejaci trāpīja arī Porziņģis, kurš pēc tam elegantā caurgājienā trieca bumbu grozā no augšas, vēl vairāk uzkurinot intrigu. Taču „Thunder” garo spēlētāju Adamsa un Kantera neatlaidība cīņā zem groziem neļāva „Knicks” atspēlēties, kamēr Entonijs tā arī neprata tikt galā ar savu sedzēju Andrē Robersonu. „Thunder” uzvarēja ar 112:103, pārtraucot „Knicks” sešu mājas spēļu uzvaru sēriju.

”Knicks”-”Thunder” 103:112

(29:24, 26:34, 26:30, 22:24)
Knicks: Rouzs 30, Porziņģis 21, Entonijs 18 (met. 4/19), Lī 13, Ernangomess 8, Kuzminsks 4, Holidejs 4, O`Kvins 3, Noā 2, Dženingss
Thunder: Vestbruks 27 (18 atl.b., 14 rez.p.), Kanters 27 (10 atl.b.), Morovs 14, Adamss 14 (10 atl.b.), Robersons 10, Oladipo 8, Loverņs 6, Sabonis 5, Grants 1, Kristons.

Statistika

Met. Tālm. Soda m. Atl. b. Rez. p. Kļūdas
Knicks 39/91 (40%) 6/19 (32%) 25/28 (89%) 40 20 5
Thunder 46/90 (51%) 8/22 (36%) 12/18 (67%) 51 25 14

Izmantotie resursi:
NBA.com

Svarīgākais