Bertāns Attīstības līgā ierodas ar 22 punktiem pirmajā puslaikā

© scanpix

Dāvis Bertāns savā pirmajā NBA Attīstības līgas jeb D-līgas mačā Ostinas ”Spurs” sastāvā guva 22 punktus, turklāt visus jau spēles pirmajā puslaikā. Viņa komanda gan cieta pārliecinošu zaudējumu „Blue” vienībai ar 95:118.

Dāvis Bertāns Ostinas „Spurs” sastāvā aizvadīja otru lielāko spēles laiku, laukumā pavadot 36 minūtes. To laikā Bertāns guva 22 punktus (1p. 2/2, 2p. 1/1), trāpot sešus no izpildītajiem 12 tālmetieniem. Viņš bija rezultatīvākais savā komandā, turklāt interesants fakts, ka visi pārējie komandas biedri kopā trāpīja tikai pusi no Bertāna viena paša realizēto tālmetienu skaita.

Bertānam arī sešas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un trīs pārtvertas bumbas, tiesa, arī trīs kļūdas un četras piezīmes. Latviešu uzbrucējam turklāt arī trešais sliktākais +/- rādītājs komandā, proti, viņam esot laukumā, pretinieki sameta par 24 punktiem vairāk.

Bertāns uz Attīstības līgu tika nosūtīts pēc septiņām aizvadītām NBA spēlēm savā debijas sezonā. Pēdējā spēle, kad Bertāns izcēlās ar punktu guvumu, gan bija vēl oktobra beigās, un, kā vēsta Sanantonio mediji, nosūtīšana uz fārmklubu veikta, lai sniegtu Bertānam spēļu praksi. „Spurs” šādu iespēju arī iepriekš izmantojusi regulāri un arī šoreiz kopā ar Bertānu uz fārmklubu Ostinas „Spurs” tika nosūtīti divi „lielās” „Spurs” rezervisti - Braiens Forbss un Dežonte Marejs. Atšķirībā no Bertāna, Forbss un Marejs uz fārmklubu šosezon bija nosūtīti arī iepriekš.

Visi trīs bija Ostinas komandas sākumsastāvā pret Oklahomsitijas „Blue”, kuras rindās cītīgākie NBA sekotāji varēja atpazīt 37 gadus vecā veterāna Džanero Pargo (499 spēles astoņās NBA komandās) un Redžija Viljamsa, kādreizējā Andra Biedriņa partnera „Warriors” rindās, vārdus. Viljamss maču pabeidza ar 18 punktiem, bet ar 22 punktiem rezultatīvākais „Blue” rindās bija Kriss Raits.

Šī bija Ostinas pirmā spēle jaunajā D-līgas sezonā, un Bertāns jau pašā mača sākumā atzīmējās ar diviem precīziem soda metieniem, tiesa, arī ar kļūdu, pēc kuras pretinieki guva divus punktus ātrajā uzbrukumā. Bertāns gan turpināja ar trīs precīziem tālmetieniem un pirmo ceturtdaļu pabeidza ar 11 punktiem, turklāt nebija kļūdījies nevienā metienā.

Otrās ceturtdaļas ievadā Bertāns grozā nogādāja bumbu pēc partnera neveiksmīga metiena, pēc tam iemeta vēl vienu tālmetienu, un tikai brīdī, kad līdz puslaika beigām bija palikušas mazāk nekā piecas minūtes, pirmoreiz kļūdījās metienā. „Spurs” tobrīd gan bija tik un tā nonākusi 18 punktu iedzinējos, taču ar Bertāna vēl divu tālmetienu palīdzību izdevās rezultāta starpību nedaudz samazināt. Bertāns savā pirmajā puslaikā D-līgā bija paspējis salādēt veselus 22 punktus.

Pēc puslaika pārtraukuma „Blue” basketbolisti Bertānu aizsardzībā uzmanīja rūpīgāk, un viņš trešajā ceturtdaļā punktus neguva, taču izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Pēdējā ceturtdaļā Bertāns ar pārkāpumu uzbrukumā saņēma savu ceturto piezīmi, bet „Spurs” joprojām palika apmēram 15 punktu atstatumā. Bertāns pēdējā ceturtdaļā tika nomainīts tikai uz pāris minūtēm un pēc atgriešanās laukumā netrāpīja savu nākamo tālmetienu, kamēr viņa komandai neizdevās sasniegt 100 gūto punktu robežu un smags zaudējums ar 95:118. Reizē ar Bertānu uz fārmklubu nosūtītais Marejs guva 18 punktus, kamēr Forbsa 35 minūtēs tikai septiņi punkti un sliktākais +/- rādītājs komandā.

Ostinas „Spurs” nākamā spēle paredzēta pēc divām dienām, otrdienas vakarā 19:00 pēc Latvijas laika. Savukārt Sanantonio „Spurs” nākamais mačs ieplānots rītnakt pret Maiami „Heat”. Šīs spēles sākums 3:30 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
11/13/16: Oklahoma City Blue @ Austin Spurs -...

Svarīgākais