Vācieši triumfē EK posmā Kēnigzē, Ķibermanim piektā vieta

© Romāns Kokšarovs/ f64 photo agency

Šodien Vācijā Kēnigzes trasē norisinājās Eiropas kausa posms bobslejā četriniekiem. Par uzvarētājiem kļuva vāciešu kvartets ar pilotu Johanesu Lohneru, otrajā vietā atstājot tautiešus ar Frančesko Frīdrihu priekšgalā, bet trešo vietu izcīnīja francūžu ekipāža ar pilotu Lui Kostergu.

Lohners bija labākais abos braucienos un savu titulēto tautieti divu braucienu summā apsteidza par 0,25 desmitdaļām.

Frīdriham uzvarai nepalīdzēja arī tas, ka otrajā braucienā viņam izdevās uzrādīt labāko starta laiku, iestumjot bobu nieka tiesu ātrāk par Oskaru Ķibermani.

Trešo vietu izcīnījušais Kostergs šo sacensību uzvarētājam zaudēja 0.38 desmitdaļas, bet ceturtās vietas īpašnieku, vēl vienu vācieti Niko Valteru apsteidza par vienu desmitdaļu, tādējādi neļaujot mājiniekiem aizņemt visu goda pjedestālu.

Labākais no Latvijas pilotiem bija Oskars Ķibermanis, uzvarētājam zaudējot mazliet vairāk kā sekundi, divu braucienu summā izcīnot piekto vietu. Pēc pirmā brauciena gan Ķibermaņa četrinieks ierindojās sestajā vietā, tomēr otrajā braucienā Oskars prata apsteigt savu vienaudzi no Austrijas Bendžamīnu Maijeru.

Otra Latvijas ekipāža ar pilotu Uģi Žaļimu divu braucienu summā izcīnīja vienpadsmito vietu, uzvarētājam zaudējot 1.42 sekundi. Pirmais brauciens šim kvartetam izdevās ātrāks, taču uz otro braucienu trase bija kļuvusi lēnāka un līdzīgi kā visi pārēji piloti savu laiku dienas otrajā braucienā vairs uzlabot nespēja.

Pasaules kausa posmi bobslejā sāksies decembra sākumā, taču plānots, ka tajos vēl nepiedalīsies Latvijas labākā ekipāža ar Oskaru Melbārdi.

1. posms, Kēnigze

V pilots Valsts Laiks
1. J.Lohners Vācija 1.38.46
2. F.Frīdrihs Vācija +0.25
3. L.Kostergs Francija +0.38
..5. O.Ķibermanis Latvija +1.10
..11. U.Žaļims Latvija +1.42

EK kopvērtējuma līderi, bobsleja četrinieki

# Pilots Valsts Punkti
1. J.Lohners Vācija 120
2. F.Frīdrihs Vācija 110
3. L.Kostergs Francija 102
..5. O.Ķibermanis Latvija 92
..11. U.Žaļims Latvija 68

Izmantotie resursi:
IBSF | International Bobsleigh & Skeleton...