Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ojārs Siliņš paliks "Telekom Baskets" līdz sezonas beigām

© telekom-baskets-bonn.de

“Jūtu, ka ne tikai es varu palīdzēt šai komandai, bet arī komanda var palīdzēt man personīgajā izaugsmē,” iemeslu piekrist Bonnas “Telekom Baskets” piedāvājumam pagarināt līgumu uz visu sezonu Sportacentrs.com skaidroja Latvijas valstsvienības uzbrucējs Ojārs Siliņš.

23 gadus vecais spēlētājs oktobra sākumā pievienojās Bonnas “Telekom Baskets”, noslēdzot līgumu uz vienu mēnesi, kamēr no savainojuma atlaba amerikāņu uzbrucējs Kens Hortons. Piecās Bundeslīgas spēlēs Siliņš vidēji 26 minūšu laikā guvis 11,2 punktus, realizējot 39,1% trīspunktnieku, kā arī izcīnījis 3,8 atlēkušās bumbas, atdevis 2,0 rezultatīvas piespēles un sakrājis efektivitātes rādītāju +11,6. FIBA Eiropas kausā divās spēlēs guvis vidēji 12,0 punktus un izcīnījis 1,5 bumbas zem groziem.

Komanda kopš Siliņa pievienošanās abos turnīros kopā izcīnījusi sešas uzvaras septiņās spēlēs, un tas radīja interesi ne tikai Bonnas, bet augstāka līmeņa starptautiskajos turnīros spēlējošu Vācijas klubu vadībām. Tomēr Siliņš izvēlējies palikt Bonnā.

“Pēc labi iesāktās sezonas bija iespējas doties arī citur, tomēr izvēlējos palikt Bonnā, jo jūtu, ka ne tikai es varu palīdzēt šai komandai, bet arī komanda var palīdzēt man personīgajā izaugsmē,” iemeslu nepiekrist citu komandu piedāvājumiem un palikt Bonnā skaidroja Siliņš.

“Galvenais komandas mērķis ir iekļūt Vācijas čempionāta “play-off”, bet pavisam noteikti vēlamies pēc iespējas tālāk tikt arī Eiropā,” komandas mērķus šai sezonai atklāja “Daugavas Sporta nama” (treneri Imants Pļaviņš un Mārtiņš Fomins) audzēknis.

204 centimetrus garais un 98 kilogramus smagais Siliņš iepriekš pirmās četras profesionāļa karjeras sezonas pavadīja “Grissin Bon Reggio Emilia” komandā, divreiz kļūstot par Itālijas vicečempionu, 2015. gadā izcīnot Itālijas superkausu un 2014. gadā izcīnot FIBA Izaicinājuma kausu, bet pirms tam divas sezonas Siliņš nospēlēja itāliešu kluba jaunatnes komandā.

“Telekom Baskets”, kas ir vienīgais klubs Bundeslīgā, kam pieder pašam sava arēna, ir pieckārtējs Vācijas vicečempions un regulārs Eiropas kausu dalībnieks. Pirms vairāk nekā desmit gadiem, 2004./2005. gada sezonā Bonnas komandā spēlēja Kristaps Janičenoks, bet 2008./2009. gada sezonā komandu pārstāvēja “Baronā” un VEF spēlējušais Ērls Roulends.

Pēc Siliņa pievienošanās komanda no 10. vietas turnīra tabulā pacēlusies uz sesto, bet nākamo spēli aizvadīs svētdien, mājās tiekoties ar priekšpēdējā 17. vietā esošo Braunšveigas “Lowen”.

"Ojārs mums pēdējo nedēļu laikā spējis sniegt to, ko no viņa vēlējāmies. Turklāt viņš par sevi atstājis iespaidu kā tāda personība, kādu vēlamies redzēt "Telekom Baskets" klubā," kluba mājaslapā citēts sporta direktors Mihaels Vihterihs. Savukārt treneris Predrags Kruničs uzsver Siliņa ātro iejušanos komandā: "Viņš ļoti viegli iekļāvās komandā. Uzskatu, ka viņš būs ļoti svarīga sastāvdaļa, lai komanda sasniegtu labus rezultātus."

Izmantotie resursi:
Telekom Baskets - Telekom Baskets Bonn