Juška iekļūst "Future" vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā

Ļoti smagā spēlē pieveicot beļģi Janiku Mertensu, Francijas pilsētas Puatjē „Future” vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu sasniedzis Latvijas tenisists Andis Juška. Nepilnu triju stundu ilgā spēlē Andis atspēlēja piecas mačbumbas un uzvarēja ar 6:7(5), 7:6(6), 7:6(6).

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka šajā nedēļā 24 gadus vecais Juška (ATP 340.) ir devies uz Franciju, kur Puatjē pilsētā piedalās „Future” sērijas turnīrā ar balvu fondu 15 000 ASV dolāru. Sacensību pirmajā kārtā Andim sīvā cīņā izdevās pieveikt francūža Kenija de Šepera (ATP 683.) pretestību – 3:6, 6:4, 7:6(2), bet šodien sāncensis bija vēl spēcīgāks, ar 6. numuru izliktais beļģis Janiks Mertens (ATP 238.). Savulaik abi tenisisti savā starpā jau bija tikušies – pērn Sarajevā Andis uzvarēja ar 6:4, 4:6, 6:3.

Arī šodienas spēlē vajadzēja trīs setus, lai noteiktu uzvarētāju, taču tie bija krietni sīvāki. Visi seti noslēdzas taibreikos – pirmajā ar 7:5 pārāks bija beļģis, bet nākamajos divos ar 8:6 triumfēja Latvijas sportists. Jāpiemin, ka otrajā setā Juška atspēlēja divas mačbumbas, bet trešajā vēl trīs, kamēr pats izmantoja savu pirmo iespēju uzvarēt spēli. Par divu kārtu pārvarēšanu Andis ieguvis trīs reitinga punktus.

Nākamajā kārtā Anda pretinieks būs francūzis Šarls Antuāns Brežaks (ATP 303.) vai Deniss Matsukevičs no Krievijas (ATP 379.), kurš ir Juškas dubultspēļu turnīra pārinieks.

Ne tik sekmīgi Krievijas pilsētas Sanktpēterburgas ITF 10 000 sērijas vienspēļu turnīrā sekmējies Diānai Marcinkevičai (WTA 514.). Pēc pārliecinošās uzvaras vakar (6:1, 6:1) šodien sekoja zaudējums ar 3:6, 2:6 pret krievieti Karinu Pimkinu (WTA 529.). Turnīrā Marcinkeviča ieguva vienu reitinga punktu.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais