Valilijs: "Taisos sakaut pasaules klases Briedi"

© Chris Perks / gazettelive.co.uk

15. oktobra Liverpūles boksa vakarā Pasaules boksa padomes (WBC) čempions svara kategorijā līdz 90.7 kilogramiem Tonijs Beljū (Liebritānija) cīnīsies amerikāni B. Dž. Floresu, bet obligātais pretendents Mairis Briedis (Latvija) spēkosies ar britu Saimonu Valiliju. Latvieša pretinieks atklāj, ka ir ļoti labā formā un taisās uzvarēt pasaules klases cīnītāju.

Saimons Valilijs pirms cīņas ar latvieti: "Šis cilvēks ir pasaules klases cīnītājs, taču es taisos sakaut pasaules klases cīnītāju. Pieredzes trūkumu noteikti kompensēšu ar talantu un prasmēm. Šajā cīņas nedēļā man ir laba, relaksēta sajūta, jo zinu, ka esmu ieguldījis darbu. Gaidu ar nepacietību. Fiziski un mentāli esmu savas dzīves labākajā kondīcijā - esmu ass, vesels un gatavs katram scenārijam. Kad es uzvarēšu, atvērsies durvis, vēlos, lai tās ir vaļā."

Valilijam ir zelta medaļas Lielbritānijas amatieru čempionātos, taču profesionālajā ringā viņš ir aizvadījis tikai deviņas cīņas. Tagad vēlas sevi pierādīt pret ļoti spēcīgu pretinieku. "Tieši šādu cīņu dēļ esmu boksā. Tas ir tas, ko vēlas katrs bokseris. Gribu būt labākais, tāpēc man jāsakauj labākais. Esmu pateicīgs visiem maniem sponsoriem un atbalstītājiem. 15. oktobrī būs laiks likt lietā ieguldīto smago darbu," saka britu bokseris.

Valilija treneris Maiks Mārsdens: "Briedis ir augstu rangā. Viņš sit spēcīgi, kādi viņa sitieni varbūt neizskatās īpaši, tomēr tie atstāj ietekmi. Taču Saimonam ir daudz boksera prasmju - ja viņš tās izmantos, ir visas iespējas sakaut Briedi."

90.7 kilogramu "BoxRec" pasaules rangā 31 gadu vecais Mairis Briedis (20-0, 17KO) ir otrais, savukārt 31 gadu vecais Saimons Valilijs (9-0, 2KO) atrodas vien 157. pozīcijā.

Svarīgākais