Dukuram prēmijā 50 tūkstoši latu, Šiciem pa 37,5 tūkstošiem

© Raitis Plauks F64

Šodien Latvijas Nacionālā sporta padome (LNSP) atbalstīja par sporta nozari atbildīgās Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumu – virzīt izskatīšanai valdībā 455 275 latu piešķiršanu sportistiem, treneriem un sporta federācijām par izciliem sasniegumiem XXI Ziemas Olimpiskajās spēlēs Vankūverā.

„Kā Olimpisko spēļu aculieciniece varu apstiprināt, ka Latvijas komanda bija ļoti labi sagatavota, un sportisti gan fiziski, gan psiholoģiski bija gatavi startiem. Tādēļ šī, manuprāt, ir unikāla iespēja valstij parādīt savu attieksmi, demonstrēt atbildību un pateikties sportistiem, kuri Latvijas vārdu pārstāvēja vairāk kā godam un lika tam izskanēt visā pasaulē. Turklāt mūsu komandas sasniegumi, kādi tie bija Vankūverā, Latvijas vēsturē nav bijuši, un vienlaikus tie gan vairoja mūsu vienotību, gan stiprināja patriotismu” – uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, padomes sēdē argumentējot nepieciešamību atbalstīt šo līdzekļu piešķiršanu tālākai virzībai uz valdību.

Ministre aicināja LNSP demonstrēt stingru nostāju un pateikties visiem, kas to pelnījuši, tādējādi parādot arī jaunajai paaudzei – ja ir sasniegums, tad tas tiek atbilstoši novērtēts no valsts puses. Plānots, ka priekšlikumu par naudas balvu piešķiršanu IZM virzīs izskatīšanai nākamajā valdības sēdē 23.martā.

Paredzēts, ka summa tiks piešķirta no diviem finanšu avotiem: no valsts budžeta programmas „Līdzekļi neparedzētajiem gadījumiem”: 405 275 lati, t.sk. – 70 275 lati nodokļu nomaksai. Saskaņā ar šodien lemto, Finanšu ministrijai šie līdzekļi (405 275 lati) jāpiešķir Izglītības un zinātnes ministrijai, lai tos var pārskaitīt attiecīgi sportistiem, treneriem, federācijām un no IZM pamatbudžeta apakšprogrammas „Balvas par izciliem sasniegumiem sportā” iedalītajiem līdzekļiem: 50 000 lati Latvijas Bobsleja federācijai par sportistu sasniegumiem XXI Ziemas olimpiskajās spēlēs ar mērķi attīstīt skeletona un jaunatnes sporta programmas.

Prāvāko prēmiju saņēmusi Latvijas Hokeja federācija, kurai piešķirti 100 000 latu.