Porziņģim 22 punkti zaudējumā Hjūstonā

© Privāts arhīvs

Ņujorkas "Knicks" pārbaudes spēļu ciklu iesāka ar pārliecinošu zaudējumu Hjūstonā pret vietējo "Rockets" (103:130). Neskatoties uz bezierunu neveiksmi, latvietis Kristaps Porziņģis atzīmējās ar 22 punktiem.

Kristaps Porziņģis kļuva par "Knicks" rezultatīvāko spēlētāju, gūstot 22 punktus (1p. 1/1, 2p. 3/5, 3p. 5/6), izcīnot četras atlēkušās bumbas, izpildot divas rezultatīvas piespēles, kā arī bloķējot divus metienus un pārķerot vienu sāncenšu piespēli. Kristapam šovakar arī lielākais spēles laiks savā komandā (27:00 minūtes).

Pirmajā pirmssezonas pārbaudes spēlē "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks starta pieciniekā sūtīja vasaras papildinājumus Deriku Rouzu un Kortniju Lī, kā arī Karmelo Entoniju, Kailu O'Kvinu un Kristapu Porziņģi. Kā jau pirms mača tika ziņots, neliela savainojuma dēļ debitēt sava jaunā kluba rindās vēl nevarēja Žoakims Noā.

Porziņģis jau spēles pirmajā minūtē izcēlās ar efektīgi bloķētu sāncenšu centra spēlētāja Klinta Kapelas metienu, bet otrā laukumā galā atzīmējās ar diviem punktiem pēc izcīnītas bumbas uzbrukumā. Neskatoties uz ievērojamo spēles laiku (10:05), latvietis pie teikšanas (un bumbas) pirmā ceturkšņa turpinājumā vairs netika, un organizētība viesu spēlē bija reta parādība, kas noveda pie nonākšanas iedzinējos 8:23.

Nākamā iespēja papildināt punktu krājumu Porziņģim pienāca otrās ceturtdaļas vidū, kad Kristaps atzīmējās ar precīzu "face-up" pustālo pāri Kapelas rokām, bet vēlāk atkārtot to pašu pret augumā daudz mazāko Raienu Andersonu neizdevās. Pirmā puslaika izskaņā ņujorkiešu sestais numurs vēl paguva realizēt arī savu pirmo mēģinājumu no tālās distances, kā arī danku ar piezīmi pēc Brendona Dženingsa piespēles. Porziņģa aktivitāte gan netraucēja Džeimsam Hārdenam (19 punkti + 6 piesp.) un "Rockets" pirmajās 24 minūtēs pilnībā kontrolēt notikumus laukumā (68:42).

Neskatoties uz ievērojamo rezultāta starpību, Porziņģis turpināja izcelties uz pārējo komandas biedru blāvā snieguma fona - sešās minūtēs realizēti četri (!) trejači pēc kārtas, vienpersoniski nepieļaujot "Rockets" pārsvaram sasniegt pavisam nepieklājīgus apmērus. Epizodiski cerības viesa arī Rouza agresivitāte un mērķtiecība caurgājienos, taču "Knicks" demonstrētais sniegums (un hjūstoniešu efektivitāte uzbrukumā) reālas cerības uz atspēlēšanos neviesa ne mirkli.

Noslēdzošajā periodā Porziņģis un citi ņujorkiešu galvenie spēki laukumā pavadīja vien dažas minūtes, un laukumā tika sūtīti tālākie rezervisti, tostarp arī lietuvietis Mindaugs Kuzminsks, kurš sev atvēlētajā laikā pamanījās iekrāt septiņus punktus. Mačs noslēdzās ar graujošo 103:130, bet "Knicks" nākamā pārbaude gaidāma naktī uz svētdienu (plkst. 2:30 pēc Latvijas laika), savā laukumā uzņemot Bruklinas "Nets".

Svarīgākais