Sevastovai pārliecinošs zaudējums pret čempioni

Dalību Indianvelsas WTA turnīrā noslēgusi Latvijas labākā vienspēļu tenisiste Anastasija Sevastova. 3. kārtas spēlē viņa ļoti pārliecinoši atzina krievietes, pērnā gada turnīra uzvarētājas Veras Zvonarjovas pārākumu – 2:6, 3:6. Par divām izcīnītajām uzvarām Sevastova nopelnīja 80 reitinga punktus.

Savu trešo spēli Indianvelsas WTA vienspēļu turnīrā Anastasija Sevastova aizvadīja pret šī turnīra pērnā gada čempioni, krievieti Veru Zvonarjovu. 25 gadus vecā krieviete šobrīd rangā ieņem 14. vietu, taču pērnā gada sākumā bija pat piektā, līdz nācās saskarties ar savainojumu un vairāku turnīru izlaišanu. Lai gan šajā sezonā Anastasijai bija izdevies jau vairākas skaļas uzvaras (pret serbietēm Jankoviču un Ivanoviču), tomēr šodienas spēlē bukmeikeri Sevastovai daudz variantus nedeva, kas arī vairāk vai mazāk loģiski – Zvonarjovas kontā šosezon tikai trīs zaudējumi (divas reizes pret Viktoriju Azarenku un nepabeigts mačs pret Jeļenu Vesņinu).

Sevastova iztur līdz sestajam geimam

Spēle 2. kortā starp abām tenisistēm sākās nedaudz vēlāk nekā cerēts, jo pirms tam triju stundu maču nolēma izspēlēt spānis Huans Karloss Ferrero un argentīnietis Huans Monako (uzvarēja otrais). Pēc tam kortā devās arī dāmas un kā pirmā servēja Zvonarjova. Anastasijai jau pirmajā geimā izdevās tikt līdz breikbumbai, taču ne līdz tās izmantošanai. Krietni saspringtāks bija nākamais geims, kurā jau servēja Latvijas sportiste. Vispirms 0:40, vēlāk vēl četras breika iespējas krievietei, bet savu servi Anastasija neatdeva (1:1). Savas serves aizstāvēšanas maratons turpinājās arī 4. geimā – vispirms 40:0 vadība, bet pēc tam vēl trīs aizstāvētas breikbumbas. Pirmie četri geimi kopumā tika izspēlēti 25 minūtēs. Seta turpinājumā Zvonarevai gan izdevās lauzt iepriekšējo scenāriju – sestajā geimā pietika ar pirmo breikbumbu, lai krieviete tiktu priekšā ar 4:2, bet astotajā ar otro setbumbu, lai uzvarētu setu – 6:2.

Čempione atlaides nedod

Otrā seta sākumā Zvonarjovai labi padevās spēle pie savas serves – nezaudēta ne izspēle pirmajos divos geimos. Tikmēr Anastasijai tik gludi negāja un ceturtajā geimā zaudēta serve – 1:3. Arī seta turpinājumā lielas intrigas nebija. Mūsu tenisiste gan prata uzvarēt par vienu geimu vairāk nekā pirmajā setā, tomēr kaut mazākās iespējas ieķerties pie sāncenses serves nebija. Zvonarjovas „rieksts” šoreiz vēl par cietu.

Uz Maiami, vai caur ITF turnīru?

Par divu Indianvelsas turnīra kārtu pārvarēšanu Anastasija nopelnīja 80 reitinga punktus un 18 740 ASV dolāru prēmiju (rangā pagaidām tas ļautu pakāpties par divām vietām augšup). Nākamais turnīrs liepājniecei būs jaunnedēļ, kad jāspēlē Maiami turnīra kvalifikācijā. Lai arī sportistes vārds līdz pēdējam brīdim bija atrodams arī Fortvoltonbīčas ITF 25 000 sacensību pieteikumā, tomēr šajā turnīrā viņa nespēlēs. Tikmēr Zvonarjova turpina cīņu par titula aizstāvēšanu un nākamajā kārtā spēkosies ar austrālieti Samantu Stosuru.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais