Latvijas volejbola izlase šovakar stāsies pretī Slovākijai

© Romāns Košarovs/ f64 photo agency

Latvijas volejbola izlase šovakar pulksten 19:00 aizvadīs otro spēli Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Pretiniekos šoreiz grupas favorīte un mājiniece Slovākija. Latvijas dāmu izlase tikmēr aizvadīs cīņu pret Ukrainas volejbolistēm ziņo sportacentrs.com

Latvijas volejbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru iesāka ar labu spēli pret Horvātijas volejbolistiem un izcīnīja svarīgu uzvaru trīs setu spēlē - 25:19, 25:21 un 25:19. Otrā grupas spēlē pirmā groza komanda Slovākija, kas uzskatāma par galveno favorīti uz uzvaru šajā grupā, paredzami trīs setu spēlē pieveica potenciālo grupas pastarīti Izraēlu - 26:24, 25:18, 25:13.

''Bijām horvātus izpētījuši, un ne ar ko viņi mūs nepārsteidza. Video viss bija redzams. Ko viņi dara, zinājām. Paši uzminējām ar sastāvu, un izdevās uzspiest savu spēles stilu. Izdevās agresīvi uzservēt, kas atviegloja darbu aizsardzībā un blokā, un gudri nospēlēt uzbrukumā,'' tā pēc spēles pret Horvātiju sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde. Treneris pēc tam klātienē vēroja arī nākamo pretinieču savstarpējo spēli. Mača sākums šovakar pulksten 19:00.

EČ kvalifikācijas turnīrā otrajā kārtā Latvijas izlasei, lai tiktu tālāk, nepieciešama uzvara četru izlašu grupā pēc divu apļu izspēles. Šāds panākums ļaus nokļūt finālturnīrā, kamēr palikšana otrajā vietā ļaus nezaudēt cerības, jo dos tiesības piedalīties trešajā kvalifikācijas kārtā, kurā no apakšgrupu sešām otro vietu īpašniecēm vēl trīs izlases nokļūs finālturnīrā. 2017. gada EČ finālturnīrā piedalīsies 16 komandas, bet vietu tajā jau garantējusi mājiniece Polija, kā arī pagājušā finālturnīra labākās sešas izlases - Francija, Slovēnija, Itālija, Bulgārija, Krievija un Serbija.

Nedaudz citi mērķi un cerības Eiropas čempionāta kvalifikācijā ir Latvijas sieviešu volejbola izlasei. Jau pirmajā spēlē Latvijai bija jāspēlē pret ļoti spēcīgo Itālijas valstsvienību, pret kuru piedzīvots loģisks zaudējums trīs setu spēlē. Otrā grupas spēlē Ukraina trīs setu apspēlēja Austrijas komandu, kas varētu būt Latvijas galvenā konkurentē uz trešo vietu šajā grupā.

Latvijas izlasei gan šovakar pulksten 16:00 jāspēlē pret Ukrainas spēlētājām. ''Klātienē bija sajūta, ka Ukraina, protams, ir nedaudz pārāka, taču likās, ka abas tāda laba Igaunijas komanda vien ir. Ukraina spēlēja labu volejbolu, taču rīt viņām pret mums nebūs spēka un auguma pārsvara kā Itālijai. Daudz būs atkarīgs no tā, kā spēsim izlabot savas nepilnības. Šobrīd liekas, ka pret Austriju varētu cīnīties par uzvaru. Bezcerības nav,'' tā pēc spēles pret Itāliju izteicās komandas galvenais treneris Jānis Leitis. Kvalifikācijas sistēma dāmām ir tāda pati kā vīriešiem.

Svarīgākais