Lipmans: Mēs joprojām esam hokeja nācija, kas var paveikt lielas lietas"

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājas lapā ilggadējais pezidents Kirovs Lipmans saka paldies saliedētajai un mērķtiecīgajai komandai, kas parādīja raksturu un cīņas sparu olimpiskās kvalifikācijas turnīrā "Arēnā Rīga".

Olimpiskās atlases izšķirošajā spēlē Latvijas izlase savā laukumā atspēlējās no 0:2, tomēr galu galā atzina vāciešu pārākumu (2:3) un netika uz 2018. gada olimpiādi. "Vācijas vairākuma mašīna diemžēl pārvilka svītru Latvijas olimpiskajiem sapņiem. Pēc šādiem zaudējumiem jākļūst stiprākiem, būs mums vēl jaunas un skaistas uzvaras," akcentē LHF.

Kirovs Lipmans: "Vispirms liels paldies gribu pateikt izlases spēlētājiem, kuri cīnījās un darīja visu iespējamo. Šī komanda bija tik saliedēta kā nekad. Es neatceros, kad mēs būtu bijuši tik vienoti un mērķtiecīgi. Esmu lepns par mūsu komandas parādīto sniegumu. Diemžēl šoreiz nedaudz pietrūka. Ar šādu komandas raksturu un cīņas sparu uzvaras neizpaliks. Paldies visam treneru kolektīvam un komandas apkalpojušajam personālam par viņu ieguldīto darbu. Mēs joprojām esam hokeja nācija, kas var paveikt lielas lietas."

LHF: "Vēlamies pateikties ikvienam līdzjutējam, kurš juta līdzi un dzina komandu uz priekšu gan "Arēnā Rīga", gan pie TV ekrāniem. Ne jau pirmo reizi daudzi dzirdējuši, ka mums ir paši labākie hokeja fani. Patiešām, viņi ir kļuvuši pamanāmi gan pēc formas, gan pēc satura, savā būtībā kļuvuši par sesto spēlētāju pašmājās, gan arī ārzemēs. Spēlētājs ar vārdu Līdzjutējs. Ar viņu mēs arī lepojamies plašās hokeja pasaules priekšā."

Atgādinām, ka nedēļu pirms olimpiskās kvalifikācijas turnīra Latvijas izlases galvenā trenera amatu pameta Leonīds Beresņevs, kura vietā pie izlases stūres stājās Haralds Vasiļjevs. Viņam gan bija pavisam maz laika, lai iejustos jaunajā situācijā un sagatavotu nacionālo komandu svarīgajam turnīram.

LHF: "Izsakām milzīgu pateicību ilggadējam Latvijas hokeja valstsvienības vārtsargam Edgaram Masaļskim par viņa veltīto laiku un parādīto sniegumu, pārstāvot valstsvienību 15 pasaules čempionātos un četrās Olimpiskajās spēlēs! Edgars ir kļuvis par īstu paraugu jaunajiem hokejistiem, kas uzsāk sporta gaitas. Viņa nopietnā attieksme pret darbu izlasē ir piemērs citiem. Paldies, Edgar!"

Svarīgākais