PK kvalifikācija: Horvātijas un Turcijas atkalredzēšanās

© SCANPIX

2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra ietvaros šovakar spēles risināsies D, G un I grupā. Debiju FIFA organizētā turnīrā piedzīvos Kosovas valstsvienība, kas viesosies pie Somijas futbolistiem.

D grupā šovakar spēles aizvadīs trīs 2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieces. Austrija viesosies pie Gruzijas, kur tiks aizvadīta vienīgā šīvakara spēle ar sākumlaiku 19:00. Austriešiem Eiropas čempionāts beidzās pēc grupu turnīra. Interesanti, ka komandas savā starpā oficiālā spēlē vēl nav tikušās. Gruzija pēdējo maču aizvadīja 7. jūnijā, kad sensacionāli pieveica Spāniju.

Īrija viesos spēlēs pret itin talantīgo Serbijas izlasi. Pēdējā savstarpējā spēlē 2014. gadā Serbija uzvarēja ar 2:1, bet pirms tam divas spēles noslēgušās neizšķirti. Velsa, kas ar superzvaigzni Garetu Beilu sastāvā šogad aizcīnījās līdz Eiropas čempionāta pusfinālam, spēlēs pret Moldovu. Komandas tikušās 1995. un 1994. gadā, kad uzvaras dalītas uz pusēm, bet šovakar ļoti izteikta favorīte būs Velsa.

G grupā Spānija savā laukumā tiksies ar Lihtenšteinu. Spāņi šogad Eiropas čempionātā apstājās jau astotdaļfinālā, kur ar 0:2 zaudēja Itālijai. 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā Spānija Lihtenšteinu apspēlēja ar 4:0 un 6:0. Mikroskopiskas ir Lihtenšteinas iespējas arī šajā vakarā. Albānija šajā grupā spēkosies ar Maķedoniju. Pēdējās divas komandu spēles noslēgušās neizšķirti 0:0, bet albāņi šogad piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā, spējot gūt vienu uzvaru.

I grupā būs divu Eiropas čempionāta dalībnieču atkalredzēšanās. Horvātija savā laukumā uzņems Turcijas futbolistus. 21. jūnijā, pateicoties Luka Modriča skaistiem vārtiem spēles 41. minūtē, horvāti uzvarēja ar 1:0. Turki netika ārā no grupas, bet horvāti pēc visai spilgta grupu turnīra astotdaļfinālā ielaida 117. minūtē un piedzīvoja sāpīgu sakāvi ar 0:1 pret topošo čempioni Portugāli.

Debiju FIFA organizētos turnīros šovakar piedzīvos Kosovas futbolisti, kuri viesosies pie Somijas. 14. maijā Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) kongresā tika nolemts uzņemt Kosovu un Gibraltāru dalībnieču pulkā. Kosova toreiz saņēma 86% no iespējamajām balsīm, bet Gibraltārs - 93%. Tiesa, pretestību pret šādu notikumu aktīvi izrādīja kaimiņu teritorijas Spānija un Serbija. Līdz ar to FIFA dalībvalstu pulks palielinājās līdz 211 federācijām. Tāpat I grupā šovakar maču aizvadīs Ukraina un Islande. Abas komandas piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet islandieši aizkļuva pat ceturtdaļfinālam, kur ar 2:5 zaudēja Francijai. Astotdaļfinālā Islande pārsteidza un ar 2:1 pieveica Angliju.

Svarīgākais