Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Sports

Smaiļotājs Rumjancevs kvalificējas Rio elites finālam

© sportslimbazisalacgriva.lv

Latvijas labākais smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs šodien sāka sacensības Riodežaneiro olimpiādes 200m sprintā. Savā priekšbraucienā mūsu sportists ieguva ceturto vietu un iekļuva pusfinālā, kur izcīnīja ceļazīmi uz rītdienas A finālu.

Pirms šo sacensību sākuma kā trīs galvenie favorīti kotējās iepriekšējo divu gadu pasaules čempions Marks De Jonge (Kanāda), pērnā gada pasaules vicečempions Maksims Bomons (Francija) un brits Laiems Hīts, kurš jau ir Rio spēļu vicečempions divniekā.

200m smaiļošanas pirmajā priekšbraucienā šī gada Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks Aleksejs Rumjancevsuzrādīja 35.175 un bija ceturtais, šeit uzvarēja titulētais vācietis Ronalds Raue (34.350). Citos priekšbraucienos triumfēja minētie favorīti - francūzis Bomons (34.322) un brits Hīts (34.327). Lai tiktu pusfinālā, savā priekšbraucienā bija jātiek pieciniekā vai jācer uz labāko laiku starp pārējiem. Sacensības sāka 22 dalībnieki, pusfināla stadijā nokļuva 16 sportisti.

Lai iekļūtu elites finālā, savā pusfinālā bija jātiek četriniekā. Pirmā pusfināla sastāvs izskatījās krietni draudīgāks, mūsējais bija iekļuvis otrajā pusfinālā, līdz ar to Rumjancevam radās lieliska iespēja kvalificēties A finālam. Latvijas sportists šo iespēju garām nelaida, savā pusfinālā izcīnīja ceturto vietu (34.722) un tika kārotajā elites finālā, kur astoņi spēcīgākie sportisti rīt cīnīsies par medaļām.

Kā jau ziņots, smaiļošanas pēdējās kvalifikācijas sacensības pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm 200m smaiļošanas finālā bija jātiek starp diviem labākajiem, taču Aleksejs Rumjancevs finišēja ceturtais. Atsevišķos gadījumos reāla cerība saglabājas arī pirmajam zem svītras, taču šajā pozīcijā iekārtojās itālis Manfredi Rica. Latvijas labākais smaiļotājs tomēr saņēma ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm - fināla uzvarētājs Sauls Kravioto (Spānija) netika skaitīs, jo pirms tam jau bija kvalificējies divnieku sacensībās, savukārt fināla otrās vietas ieguvējs Bence Horvāts (Ungārija) arī netika skaitīts, jo viņa pārstāvētā valsts jau bija sasniegusi maksimālo kvotu skaitu.

Atgādinām, ka Londonas spēlēs Aleksejs Rumjancevs kopā ar Kristu Straumi izcīnīja 11. vietu divnieku sacensībās. 2016. gada jūnijā Rumjancevs ieguva Eiropas čempionāta bronzu, kas ir viņa karjeras nozīmīgākā godalga. Eiropas čempionāta finālā mūsu sportistam un lietuvietim Ignam Navakauskam bija dalīta trešā vieta, bet šodien cīņā par Rio elites finālu Rumjancevs atstāja kaimiņu zem svītras.