Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Sports

Rumbenieks un Pastare startē soļošanā, Rumjancevs - smaiļošanā

© f64

Riodežaneiro olimpisko spēļu 14. sacensību dienā startēs trīs Latvijas sportisti – Arnis Rumbenieks 50km soļošanā, Agnese Pastare 20km soļošanā un Aleksejs Rumjancevs 200 metru smailīšu vieninieku priekšsacīkstēs.

Kā pirmais no Latvijas sportistiem sacensības šodien, plkst. 14:00 pēc Latvijas laika uzsāks 28 gadus vecais soļotājsArnis Rumbenieks, kurš startēs 50km distancē. Rumbenieks olimpiādei kvalificējās pēc normatīva pazemināšanas pagājušā gada izskaņā. Sacensībās Dudincē viņš 50km distanci bija veicis četrās stundās, trīs minūtēs un 44 sekundēs, kas bija par 44 sekundēm lēnāk nekā normatīvs, bet par jauno olimpisko normatīvu decembrī tika apstiprinātas četras stundas un sešas minūtes. Pērn pasaules čempionātā Pekinā Rumbenieks finišēja pēc četrām stundām, 28 minūtēm un 55 sekundēm, kas 53 sportistu konkurencē ļāva ieņemt 38. vietu, bet šogad Dudincē viņš uzrādīja rezultātu 4:05:20. Viņa personiskais rekords ir 3:58:35, kas sasniegts pirms vairāk nekā astoņiem gadiem.
Plkst. 15:00 sāksies smailīšu vieninieku priekšsacīkstes 200 metru distancē, kur piedalīsies arī 30 gadus vecaisAleksejs Rumjancevs. Maija beigās Duisburgā smaiļošanas pēdējās kvalifikācijas sacensībās pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm viņam finālā bija jātiek starp diviem labākajiem, taču Aleksejs finišēja ceturtais. Tomēr vēlāk izrādījās, ka ceļazīmi uz Rio ieguvis ne tikai kā pirmais aiz svītras esošas, itālietis Manfredi Rica, bet arī Rumjancevs. Jūnija beigās Rumjancevs Eiropas čempionātā Maskavā izcīnīja bronzas medaļu 200 metru distancē, bet maija beigās viņš bija trešais arī Pasaules kausa posmā Duisburgā.

Londonas olimpiskajās spēlēs Rumjancevs startēja divniekā kopā ar Kristu Straumi, 200 metru distancē ieņemot 11. vietu. Šodien viņš startēs jau pirmajā priekšsacīkšu braucienā pa septīto celiņu. Stundu vēlāk risināsies pusfināla braucieni, bet finālbraucieni paredzēts sestdien - plkst. 15:00 B fināls un plkst. 15:07 A fināls.