Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Sports

Grigorjeva zaudē Rio bronzas pusfinālā

© F64 Photo Agency

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs turpinās sacensības sieviešu brīvajā cīņā. Pēdējo gadu Daugavpils labākā sportiste Anastasija Grigorjeva šodien sāka ar uzvaru un iekļuva 63 kilogramu turnīra ceturtdaļfinālā, kur zaudēja pērnā gada pasaules vicečempionei. Turpinājumā mūsu cīkstone kvalificējās bronzas pusfinālam, kur piedzīvoja neveiksmi.

63 kilogramu sacensībās par galveno favorīti tiek uzskatīta pērnā gada pasaules čempione Batcecega Soronzonbolda no Mongolijas, savukārt daugavpiliete Anastasija Grigorjeva pozicionējas kā pretendente uz medaļu. Londonas spēļu čempione Kaori Ičo (Japāna) pārgājusi uz vieglāku kategoriju, aizvadītajā naktī viņa kļuva par četrkārtējo olimpisko čempioni.

Kā jau bija gaidāms, Rio spēļu pirmajā mačā Anastasija Grigorjeva pārliecinoši uzvarēja tunisieti Heli Rjabi. Pirmajā minūtē mūsējā izvirzījās vadībā (2:0), nākamajā minūtē savu pārsvaru dubultoja (4:0), otrā perioda sākumā pievienoja vēl divus punktus 6:0, bet piektajā minūtē saķēra pretinieces kāju un noorganizēja četrpunktīgo uzbrukumu, sasniedzot priekšlaicīgai uzvarai nepieciešamo starpību - 10:0.

Ceturtdaļfinālā pretī nāca 2015. gada gada pasaules vicečempione, ātrā japāniete Risako Kavai. Cīņā par pusfinālu veiklā japāniete bija krietni pārāka - pirmajās divās minūtēs japāniete noformēja pāris divpunktīgos (0:4), otrajā periodā pretiniece vēlreiz izdarīja to pašu (0:8), bet pēdējās sekundēs rezultatīva bija arī Latvijas cīkstone (2:8) - Risako Kavai regulāri tika pie Grigorjevas kājas.

Lai mūsējā tiktu bronzas turnīrā, japānietei bija jāiekļūst lielajā finālā. Risako Kavai pusfinālā sagrāva krievieti Innu Tražukovu (10:0), līdz ar to Anastasija Grigorjeva iekļuva bronzas pusfinālā. Cīņā par mazo finālu daugavpiliete bija favorīte pret pieredzējušo polieti Moniku Mihaliku.

Kā jau ziņots, kopš pagājušā gada oktobra Grigorjeva apvienojusies komandā ar citu valstu cīkstonēm, lai labāk sagatavotos Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Mūsu sportistes komandas biedrenes ir 2015. gada pasaules čempionāta medaļnieces Petra Olli (Somija) un Epa Mae (Igaunija). Minēto komandu vada Somijas izlases treneris Ahto Raska no Igaunijas. Rio spēlēs Grigorjevu trenēs arī Ļubova Kopilova, kura ir viņas pirmā trenere.

Pasaules ranga piektā numura īpašniece Grigorjeva uz Rio spēlēm devās kā pēdējā no Latvijas delegācijas, sportiste izlidoja 15. augusta rītā. Par izlozes rezultātiem daugavpiliete nevarēja sūdzēties, trīs neērtākās pretinieces (tās, ar kurām savstarpējos mačos pēdējā laikā bilance ir 0-2) tika ielozētas otrā zarā.