Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Oficiāli: VEF pievienojas Armands Šķēle

© VEF Rīga

Basketbola klubu "VEF Rīga" 2017. gada sezonā pārstāvēs aizsargs Armands Šķēle un lietuviešu uzbrucējs Arnas Labuckas, otrdien, 9. augustā, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja kluba direktore Laila Spaliņa.

Līgums ar Armandu Šķēli noslēgts uz vienu sezonu, pastāstīja Spaliņa. Gan viņu, gan pārējos parakstītos VEF spēlētājus sestdien, 13. augustā, plkst. 15:00 varēs vēros darbībā “Krastu mačā”, kad rīdzinieki sacentīsies pret “Ghetto games” izlasi.

Jānis Gailītis, "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis
"Armands Šķēle ir basketbolists ar augstām ambīcijām un vēlmi uzvarēt. Viņš ir nestandarta spēlētājs un spēj veidot situācijas gan sev, gan partneriem, tādējādi izdarot daudzas labas lietas komandas labā. Tāpat neatsverama būs pieredze, ko daudzu gadu laikā Armands guvis dažādos līmeņos un valstīs. Tas viss noteikti noderēs mūsu komandai gaidāmajā sezonā.

Savukārt Arnas Labuckas ir komandas spēlētājs, spējīgs spēlēt vairākās pozīcijās. Viņš ir daudzpusīgs un gatavs pieņemt dažādas lomas, lai palīdzētu komandai uzvarēt. Tāpat Arnas ir mums labi zināms spēlētājs un ceram, ka otrais piegājiens VEF klubā viņam būs vēl veiksmīgāks."

Armands Šķēle, "VEF Rīga" aizsargs
"Esmu priecīgs par iespēju atgriezties mājās un spēlēt savas dzimtās pilsētas vadošajā komandā "VEF Rīga". Tāpat gaidu iespēju uzspēlēt kopā ar Jāni Blūmu, ar kuru daudz spēlēts kopā gan Latvijas jauniešu izlasēs, gan valstsvienībā. Cerams, ka spēsim izveidot spēcīgu komandu un piesaistīt publiku uz Vefiņa spēlēm. Mērķis sezonai ir kopā ar VEF izcīnīt vēl vienu čempiontitulu."

Armands Šķēle līdz šim guvis bagātīgu pieredzi, spēlējot gan vietējā, gan starptautiskā mērogā. Basketbolista gaitas Armands iesāka Rīgā, sperot tur arī pirmos soļus profesionālajā vidē ar Rīgas "Brocēniem", kur viņš pavadīja divas sezonas (1999-2001). Tam sekoja trīs gadi Polijā ar Vloclavekas "Anwil" (2001-2004). Poliju nomainīja Beļģija, kur Armands pa sezonai nospēlēja "Liege Basket" un "Charleroi" vienībās.

Pēc tam Šķēle atgriezās Latvijā, spēlējot trīs sezonas "Baronā" (2006-2009). Šajā laikā Šķēle kā savas komandas līderis palīdzēja izcīnīt Latvijas čempiontitulu 2008.gadā, tiekot atzīts arī par izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Tajā pašā gadā Šķēle kļuva arī par FIBA Eiropas kausa izcīņas čempionu.

Sekojošajā sezonā Šķēle spēlēja Itālijas A sērijas komandā "Basket Napoli" un Latvijas komandā "Ventspils". Nākamajā sezonā Šķēle īslaicīgi pabija Ukrainā pie "Ferro-ZNTU" līdz sezonu noslēdza Igaunijas komandā Tallinas "Kalev/Cramo". Tur viņš pavadīja nākamās trīs sezonas (2011-2013), ikkatrā no tām kļūstot par Igaunijas čempionu, kā arī iegūstot pieredzi VTB Vienotajā līgā. Pirmajā sezonā "Kalev/Cramo" komandā Šķēle tika atzīts arī par Igaunijas finālu MVP. Tallinā Armands sāka arī 2013./2014.gada sezonu, bet tās laikā pārcēlās Turcijas otrās spēcīgākās līgas klubu "Pamukkale Universitesi".

2015.gada sezonā Šķēle atgriezās Tallinā, pavadot pilnu sezonu "Kalev/Cramo" rindās. Pagājušās sezonas sākumā Šķēle īslaicīgi uzspēlēja "Baronā", bet no oktobra spēlēja "Valmiera/ORDO" sastāvā, būdams viens no vadošajiem savas komandas spēlētājiem un izcīnot savu otro Latvijas čempiontitulu.

Kopumā pērnajā sezonā valmieriešu sastāvā Šķēlem 37 spēlēs Latvijas Basketbola līgā vidēji 19,2 minūtēs 9,5 punkti, 4,0 atlēkušās bumbas un 2,6 rezultatīvas piespēles. Vēl 18 spēlēs Šķēle izgāja laukumā Baltijas Basketbola līgā, kur viņam vidēji 20,6 minūtēs 11,2 punkti, 4,7 atlēkušās bumbas un 2,3 rezultatīvas piespēles. Pēc pagājušās sezonas Šķēle tika iekļauts arī sākotnējos Latvijas valstsvienības kandidātos.

Armands Šķēle spēlējis visa vecuma Latvijas jauniešu izlasēs (U16, U18, U20), kā arī vairākus gadus pārstāvējis Latvijas valstsvienību. Šķēle nospēlējis 99 spēlēs valstsvienībā, kopā guvis 779 punktus, kā arī bijis Latvijas sastāvā piecos Eiropas čempionātos (2003, 2005, 2007, 2009, 2013).

Lietuviešu basketbolists Arnas Labuckas pagājušajā sezonā spēlēja Lietuvas komandā Paņevežas "Lietkabelis". Tās sastāvā 39 spēlēs Lietuvas čempionātā viņam vidēji 28,1 minūtē 8,6 punkti, 4,7 atlēkušās bumbas un 0,8 pārtvertas bumbas. Tāpat Labuckas devās laukumā 19 spēlēs Baltijas Basketbola līgā, kur spēlētājam vidēji 24,5 minūtēs 10,6 punkti, 4,2 atlēkušās bumbas un 1,3 pārtvertas bumbas.

Pirms tam savas karjeras laikā Arnas spēlējis arī citās Lietuvas komandās "Prienai", "Šiauliai", Viļņas "Sakalai". Tāpat Labuckas jau ir spēlējis ārpus dzimtās Lietuvas. Viņa pirmā pieredze ārzemēs bija tieši "VEF Rīga" komandā, kurā viņš pavadīja vienu sezonu (2009-2010), palīdzot pirmo reizi kluba vēsturē iekļūt Latvijas Basketbola līgas finālā. Vēl Labuckas spēlējis Krievijā ("BC Ryazan"), Spānijā ("Sant Jose Girona") un Austrijā ("Zepter Vienna").

Savas karjeras laikā Arnas Labuckas arī pārstāvējis Lietuvas U18 un U20 jauniešu izlases, to sastāvā startējot Eiropas čempionātos.