Šmēdiņš: "Ja spēlējam šādi, varam uzvarēt jebkuru"

© FIVB

"Šī uzvara ir ļoti nozīmīga pārliecības iegūšanai pirms svarīgākā turnīra četru gadu laikā," pēc panākuma Klāgenfurtē notikušajā "Major" turnīrā sacīja Latvijas pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš.

"Uzvarēt šeit ir ļoti īpaši, jo šie ir labākie līdzjutēji pasaulē, kuri sāka līdzi jušanu jau grupu turnīrā un stadions jau tad bija gandrīz pilns. Mūsu mērķis ir turpināt spēlēt un tikt pie mačiem centrālajā laukumā, jo šeit atmosfēra ir neierastāka kā citos turnīros," paldies līdzjutējiem sacīja Jānis Šmēdiņš, kurš tika atzīts par Klāgenfurtes turnīra labāko spēlētāju.

"Esam labā formā, rādām labu volejbolu. Domāju, ka mums ir pietiekami liela pārliecība, lai spēlētu ar jebkuru komandu. Ja spēlējam šādi, varam uzvarēt jebkuru komandu. Šī uzvara ir ļoti nozīmīga pārliecības iegūšanai pirms svarīgākā turnīra četru gadu laikā," turpināja Šmēdiņš.

"Brazīlieši ir jauni un ļoti labi, bet pieļāva vairākas kļūdas, atdeva mums dažus punktus, un mēs mācējām uzspiest savu spēli vairāk. Lielāko atšķirību veidoja mūsu bloki, jo neservējām tik labi," finālspēli pret Guto un Saimonu atcerējās Jānis.

Arī Aleksandrs Samoilovs atzina, ka uzvara Klāgenfurtē ir īpaša: "Jebkurš zelts, īpaši "Major" turnīrā, mums ir īpašs. Parasti pēdējais zelts paliek atmiņā kā labākais. Šī ir labākā zelta medaļa līdz nākamajai. Jā, ceru, ka tā būs Rio."

Svarīgākais