Latvijas tenisisti Juška un Pavlovs uzvar Latvijas un Ukrainas tenisa izlašu mačā

Šodien Dņepropetrovskā turpinājies Latvijas un Ukrainas tenisa izlašu mačs Deivisa kausa izcīņā. Pirmo uzvaru mūsu komandai guva Anda Juškas un Denisa Pavlova duets, savu pretiniekus apspēlējot trijos setos – 7:6(4), 6:3, 6:2. Rīt notiks atlikušās divas vienspēles.

Deivisa kausa izcīņā starp Latvijas un Ukrainas komandām šodien bija otrā spēļu diena. Pēc vakar aizvadītajām vienspēlēm mūsu izlase atradās iedzinējos ar 0:2 un vienīgā iespēja, kā saglabāt intrigu bija uzvarēt šodienas dubultspēli. Izmaiņas komandu kapteiņu ceturtdien nosauktajos sastāvos nebija – Ģirts Dzelde cīņā sūtīja Andi Jušku un Denisu Pavlovu, kamēr Orests Tereščuks trešās uzvaras izcīnīšanai bija izvēlējies Sergiju Stakhovski un Sergeju Bubku. Dubultspēļu rangā Latvijas un Ukrainas tenisistu ieņemtās pozīcijas ir līdzīgākas (177. un 278. Latvijas duetam, bet 145. un 228. ukraiņiem), kas solīja līdzīgāku spēli nekā vakar. Dņepropetrovskas tenisa kluba „Megaron” tribīnes šodien bija nedaudz pilnākas nekā vakar, taču piepildīt visas 1370 sēdvietas nebija izdevies.

Spēles sākumā vadībā tika Latvijas duets, laužot Stakhovska servi – 2:1. Trešajā geimā iegūtais breiks Juškam un Pavlovam ļāva turēties vadībā līdz pat 10. geimam. Ukraiņiem līdz tam nebija pat nevienas iespējas izlīdzināt rezultātu, taču pie 5:4 Andim neizdevās izservēt setu. Ļoti pārliecinoši serves uzņemšanā nospēlēja Bubka un izmantoja jau pirmo no divām breikbumbām - 5:5. Nākamos geimus uzvarēja servētāji un labāko duetu noteica taibreikā. Lai arī tā sākumā ukraiņi ieguva minibreiku (2:1), tomēr uz to Andis un Deniss atbildēja ar četrām uzvarētām izspēlēm pēc kārtas. Iegūto vadību Latvijas duets neatdeva, uzvarot pirmo setu turnīrā – 7:6(4).

Pēc zaudētā seta atdzīvojās mājinieku atbalstītāji, taču ukraiņiem tas īpaši nepalīdzēja. Andim izdevās servēt labāk nekā vakar, Deniss labi darbojās pie tīkla, un sava serve tika noturēta. Arī pretinieki savus serves geimus spēlēja stabili, nedodot breika iespējas. Pavērsiens setā varēja notikt septītajā geimā, kad, servējot Denisam, pretinieki ieguva pirmo breikbumbu mačā. Neizdevās pirmā serve, taču otrās izspēlē veiksmīgi pie tīkla nospēlēja Juška, un geims tika izglābts. Nākamajā geimā pierādījās mūžsenā patiesība – „nepaņem Tu, paņem Tev”. Pēc Stakhovska dubultkļūdas Latvijas duets ieguva iespēju lauzt servi, ko izmantoja – Pavlovs sekmīgi uzņēma grūtu servi un pēc tam lika kļūdīties pretiniekam pie tīkla. Setu šoreiz Andim izdevās izservēt bez lielām problēmām, pat neskatoties uz izsaucieniem no tribīnēm.

Izšķirošā seta sākumā atkārtojās pirmā seta scenārijs – jau trešajā geimā mūsu tenisistiem izdevās tikt pie breika, laužot Stakhovska servi. Ukraiņus šāds pavērsiens manāmi uzvilka un nākamo geimu izdevās uzvarēt tikai ļoti smagā cīņā (breikbumbu pretiniekiem gan nebija). Seta turpinājums gan lika apklust tribīnēm – Bubka savu servi vēl uzvarēja, taču pēdējie trīs geimi piederēja mūsējiem– 6:2 setā un 3-0 mačā.

Līdz ar to intriga kopējā cīņā saglabājusies, un vismaz rītdienas pirmajā mačā spēlēs abu komandu pirmie numuri – Andis Juška un Sergijs Stakhovskis. Mača sākums 13:00 pēc Latvijas laika.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais