Ostapenko pēc neveiksmīgās Vimbldonas rangā zaudē tikai trīs pozīcijas

© SCANPIX

Latvijas Top 100 spēlētāju pozīcijas jūlija pirmajos rangos: Aļonai Ostapenko 37. vieta, Anastasijai Sevastovai 66., bet Ernestam Gulbim 60. vieta.

Aļona Ostapenko pirms Vimbldonas sasniedza jaunu rekordu vienspēļu rangā, pakāpjoties uz 34. vietu. Viņa pērn Vimbldonā pārvarēja vienu kārtu, bet šogad zaudēja jau pirmajā mačā, kas nozīmēja nenovēršamu kritienu rangā. Tiesa, zaudējumi nav pārāki lieli - tikai trīs pozīcijas. Tikmēr dubultspēlēs pēc 3. kārtas sasniegšanas Aļonai jauns rekords - 136. vieta, iepriekšējais bija 152. vieta. Vimbldonā arī 1. kārtā zaudējusī Anastasija Sevastova saglabājusi 66. pozīciju.

Ranga pirmajā desmitniekā ir daudz izmaiņu, kas gan nav skārušas 1. vietu. Serēna Viljamsa tajā pavada jau 301. nedēļu, kas ir trešais labākais rādītājs sieviešu tenisa vēsturē. Rekordiste ar 377 nedēļām ir Štefija Grāfa, bet 2. vietā ar 332 nedēļām atrodas Martina Navratilova. Viljamsa 2002. gada jūlijā pirmoreiz nokļuva virsotnē, kur atrodas kopš 2013. gada februāra.

Kopš tā laika 2. pozīcijas īpašniece mainījusies 20 reizes. Vimbldonas fināla sasniegšana savā rekordpozīcijā ļāva atgriezties Andželikei Kerberei. Top 10 šonedēļ pametMedisona Kīsa un Petra Kvitova, bet pirmoreiz kopš 2010. gada vasaras tajā atgriežas Svetlana Kuzņecova. Jāatzīmē arī tas, ka pirmoreiz kopš 2008. gada februāra Top 50 neatrodas Karolīna Vozņacki, kurai šobrīd 60. vieta. Vozņacki savulaik pavadījusi 67 nedēļas ranga 1. vietā.

Ernests Gulbis ATP rangā pakāpies vienu pozīciju, ieņemot 60. vietu. Viņam nākamais turnīrs plānots jaunnedēļ Vašingtonā, bet Latvijas izlasei šajā nedēļas nogalē Deivisa kausa mačs Baltkrievijā.

Svarīgākais