Sevastova otro reizi iekļūst WTA ceturtdaļfinālā

Otro reizi WTA vienspēļu turnīru ceturtdaļfinālā iekļuvusi Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova, kura Monterejas turnīra otrajā kārtā pārliecinoši divos setos ar 6:1, 6:2 pārspēja čehieti Ivetu Benešovu.

Spēli ar servi sāka Sevastova un pirmajā geimā uzvarēja visās izspēlēs. Panākumu atslēga bija laba pirmā serve. Benešovai tieši otrādi – serves nebija, ko spēja izmantot Latvijas tenisiste, pirmajā setā divas reizes uzvarot geimos, kuros servēja pretiniece. Pirmajā setā līdzīga spēkošanās izpalika, un Sevastova uzvarēja ar 6:1. Lielākās grūtības liepājniecei bija ar seta pabeigšanu – tas izdevās tikai ar sesto mēģinājumu.

Otrajā setā Benešova spēja uzvarēt par vienu geimu vairāk nekā pirmajā, un Sevastova izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru – 6:1, 6:2. Anastasijai otro reizi karjerā izdevies sasniegt vienspēļu turnīru ceturtdaļfinālu WTA tūrē. Pirmais bija pērn Guangžu.

Spēles statistika, 6:1, 6:2

Rādītājs Sevastova Benešova

Eisi 5 0

Dubultkļūdas 0 7

Precīza 1. serve 66% 50%

Uzvarēti punkti pie 1. serves 27/37 10/19

Uzvarēti punkti pie 2. serves 10/19 4/19

Breikpunktu realizācija 3/4 0/5

Uzvarētie punkti 61 33

Monterejā šonedēļ jau nopelnīti 70 ranga punkti un 5340 ASV dolāru prēmiju. Sevastovas pretiniece ceturtdaļfinālā būs 19 gadus vecā Francijas tenisiste Alizē Kornē. Abas savā starpā jau reiz spēlējušas – pagājušajā gadā Parīzes turnīra pirmajā kārtā Kornē bija pārāka divos setos ar 6:1, 6:3. Visas ceturtdaļfināla spēles notiks rīt.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais