Palameika un Misāns iekļūst EČ finālā

© Jiro Mochizuki / diamondleague.com

Nīderlandes galvaspilsētā turpinās Eiropas čempionāts vieglatlētikā. Latvijas šķēpmešanas rekordiste Madara Palameika un mūsu trīssoļlēkšanas līderis Elvijs Misāns šodien kvalificējās finālsacensībām.

Šķēpmešanas sieviešu kvalifikācijā piedalījās 34 sportistes, tostarp trīs latvietes. Lai kvalificētos finālam, jāuzrāda 60.00m vai jābūt starp 12 labākajām. Pirms starta sezonas rangā Madara Palameika kotējas kā trešā, savukārt Sinta Ozoliņa un Līna Mūze pozicionējās attiecīgi 11. un 14. vietā.

Pirmajā grupā meta arī mūsu Ozoliņa un Mūze. Kvalifikācijas ieskaitītajos mēģinājumos Sinta Ozoliņasasniedza 57.01 un 57.58m, taču finālsacensībām ar to ir par maz. Līna Mūze pirmajā mēģinājumā savainoja potīti, saņēma palīdzību un izstājās no turpmākās cīņas. Otrajā grupā startē Latvijas rekordiste Madara Palameika - pirmajā mēģinājumā sanāca vien 56.18, taču otrajā piegājienā šķēps piezemējās pēc 59.71m, ar ko pietika iekļūšanai finālsacensībās, līdz ar to trešais mēģinājums netika izmantots. Kvalifikācijas noslēgumā Palameika izrādījās sestā labākā, Ozoliņa finišēja 14. pozīcijā (līdz finālam pietrūka 45cm), bet savainotā Mūze palika bez rezultāta.

Vīriešu trīssoļlēkšanas kvalifikācijā startēja 27 sportisti. Lai tiktu finālsacensībās, jāsasniedz 16.65m atzīme vai jābūt starp 12 labākajiem. Pirms starta sezonas rezultātu rangāElvijs Misāns kotējās 12. pozīcijā. Mūsu sportists jau pirmajā mēģinājumā uzrādīja 16.50, ar ko varēja pietikt kārotajam divpadsmitniekam. Turpinājumā latvietis neuzlaboja savu rezultātu, taču ierindojās 11. vietā un iekļuva finālsacensībās.

Kā jau ziņots, vakar tāllēkšanas kvalifikācijā Elvijs Misāns palika 20. pozīcijā un netika finālsacensībās. Tiek lēsts, ka trīssoļlēkšanā latvietim ir reālāk sasniegt Rio olimpisko normatīvu (16.85m), Misāns šogad uzrādījis respektablu personisko rekordu (16.77).

Svarīgākais