Latvijas klubi lauzīs ceļu uz Eiropas līgas 2. kārtu

© F64

''Spartaks'', ''Ventspils'' un ''Jelgava'' šovakar aizvadīs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 1. kārtas atbildes spēles. Spēles no Slokas un Jelgavas Sportacentrs.com tiešraidē.

Labās pozīcijās pirms atbildes spēles atrodas ''Ventspils'', tiesa, Kurzemes klubs ir vienīgais no Latvijas vienībām, kurš šovakar spēlēs izbraukumā. Pirmajā spēlē pret Fēru salu ''Vikingur'' ventspilnieki svinēja pārliecinošu uzvaru ar 2:0. Abus vārtus guva Ģirts Karlsons. Neskatoties uz pietiekami labo rezultātu, vienalga bija daudz momentu, kas netika izmantoti. Pārsvars varēja būt lielāks, bet arī plus divi, protams, nav slikti, un ''Ventspils'' pozīcijas ir vērtējamas kā ļoti labas.

''Negribu vērtēt iespējas. Zinu, ka mums atbildes mačā jānospēlē ar tādu pašu noskaņojumu kā mājās. Un tad viss būs kārtībā. Galvenais nepieļaut kļūdas aizsardzībā un pareizi darboties taktiski. Jāspēlē savs futbols, aktīvi, nedomājot tikai par to, kā nosargāt savus vārtus. Jāpavada daudz laika viņu laukuma pusē. Obligāti vajag iesist,'' tā pirms spēles izteicies ventspilnieku vārtsargs Maksims Uvarenko.

Favorītu lomā divu spēļu summā ir arī Lietuvas speciālista Sauļa Širmeļa trenētā ''Jelgava''. Zemgales klubs pirmajā mačā Koupavogirā nedaudz pārsteidza un aizvadīja ļoti rezultatīvu spēli pret Islandes ''Breidablik'', noslēgumā svinot panākumu ar 3:2. Varēja būt pavisam lieliski, ja ne ielaistie vārti otrā puslaika kompensācijas laika sestajā minūtē pēc stūra sitiena. Līdzīgi kā ''Ventspils'' gadījumā arī ''Jelgavas'' sakarā var teikt, ka varēja būt arī labāk, bet iespējas ir ļoti labas tāpat.

Islandē praktiski ideālu spēli aizvadīja nesen piesaistītais, bet labi Jelgavā zināmais lietuviešu pussargs Mindaugs Grigarāvičs, kurš izcēlās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. ''Pirms mača izbraukumā domāju, ka būšu sanervozējies, taču tā nebija - jau no pirmajām minūtēm labi jutos un centos būt maksimāli aktīvs. Neuzskatu, ka šis pretinieks ir tāds, pret kuru mums būtu īpaši jāuzmanās. Jāspēlē sava spēle, un mājās jāizcīna uzvara. ''Breidablik'' futbola kvalitātes ziņā ir Latvijas Virslīgas vidusmēra komanda,'' pārliecību saglabā Mindaugs.

Sarežģītākā situācijā atrodas Jūrmalas ''Spartaks'', taču arī jūrmalnieku izredzes nav pagalam sliktas, jo viesos pret spēcīgo Minskas ''Dinamo'' izdevās gūt vārtus. Protams, žēl, kā īsi pēc tam, kad Daniils Ulimbaševs rezultātu izlīdzināja, mājinieki vadību atkal atguva, bet visā spēlē 1:2 zaudējums Baltkrievijā ir pat itin labs rezultāts, kas ļauj cerēt uz pozitīvu iznākumu divu spēļu summā. Jau pēc izlozes bija skaidrs, ka Virslīgas līderei ticis spēcīgākais pretinieks, bet mūsējie pirmo maču aizvadīja cienījami.

''1.puslaiku "Dinamo" spēlēja tā, ka man kļuva nelabi - mums tas bija augsts temps, augsta spēles efektivitāte. Mēs netikām līdzi. Uz kā rēķina? No aizsardzības spēlēt vieglāk. Divu spēļu dueļos stratēģija ir vienkārša - bija jācenšas neielaist, bet, ja tas neizdodas, jāmēģina iesist pašiem. Un mēs to paveicām. Žēl, ka nenoturējām 1:1. Panākt rezultātu varam tikai ar labu spēles organizāciju un cenšoties likt kļūdīties pretiniekam,'' pirmo spēli atcerējās ''Spartaka'' galvenais treneris Oļegs Kubarevs.

Sportacentrs.com TV kanālā Eiropas līgas futbola vakars šovakar sāksies jau pulksten 18:00, kad tiks pārspriesti pirmajās spēlēs sasniegtie rezultāti un vērtētas Latvijas klubu iespējas divu spēļu summā. ''Jelgavas'' spēles sākums pulksten 18:30, bet no 18:55 TV tiešraidē spēle no Slokas. Gan ''Jelgavas'', gan ''Spartaka'' spēle būs vērojama Sportacentrs.com portālā. ''Ventspils'' mačam no Farēru salām šoreiz jāseko līdz UEFA.com teksta tiešraidē. ''Ventspilij'' spēles sākums pulksten 21:00.

Svarīgākais