Latvija pret iepazīto Čehiju par 1. vietu grupā

© F64

Šovakar Belgradā Latvijas basketbola valstsvienība aizvadīs otro spēli kvalifikācijas turnīrā par ceļazīmi uz Rio.

Pulksten 22:00 Ainara Bagatska vīriem spēle pret labi zināmo Čehiju.

Kamēr Čehijas izlase turnīra pirmajā dienā grupā nespēlēja, Latvijas izlase pirmdienas vakaru varēja izmantot kā labu iesildīšanos pirms šīvakara spēles. Latvijas basketbolisti pēc nervozām pirmajām minūtēm itin ātri ieguva lielu pārsvaru, pilnībā dominēja laukumā un galarezultātā ar 88:48 pārspēja Japānas valstsvienību. Mūsējiem ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Dairis Bertāns, bet vēl 17 pievienoja kapteinis Jānis Blūms.

Ar Čehijas valstsvienību Ainara Bagatska komanda divas reizes spēlēja pagājušā gada Eiropas čempionātā. Vēl grupu turnīrā Rīgā Latvija labā atmosfērā izskaņā spēja pierādīt savu meistarības pārākumu un uzvarēt ar 72:65. Otrā tikšanās reize jau bija krietni nepatīkamākā brīdī - pēc izlaista pārsvara iepriekšējā spēlē pret Grieķiju. Komandai spēle par 7. vietu pret čehiem spēle pagalam nevedās un beigās sagrāve ar 70:97.

Latvijas izlases līderis Dairis Bertāns pēc uzvarētās spēles pret Japānu sarunā ar Sportacentrs.com atzīmēja - nebūt nav tā, ka spilgtāk atmiņā būtu otrā spēle. ''Noteikti spēle Rīgā, kuru uzvarējām, atmiņā ir palikusi labāk. Visas emocijas, pilnas tribīnes, bija laba spēle mūsu izpildījumā. Domāju, ka tā pēdējā spēle bija tāda nelaimīga sagadīšanās.''

Dairis arī atzīmēja Čehijas izlases spēcīgākos ieročus: ''Kas pirmais nāk prātā, kad izdzirdu Čehija? Ja godīgi, tad Jans Veselijs un Tomāšs Satoranskis. Divi augstākā līmeņa spēlētāji Eiropā. Būs jādara viss, lai viņus apturētu.'' Jau pieminētajā pēdējā savstarpējā spēlē Veselijs Latvijas grozā sameta 24 punktus un pievienoja sešas atlēkušās bumbas, bet Satoranskis spēli noslēdza ar 16 punktiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Mūsējiem tik ļoti neveiksmīgajā mačā ar 11+6 izcēlās Timma.

Čehijas valstsvienība pirms Riodežaneiro kvalifikācijas turnīra sākuma aizvadīja sešas pārbaudes spēles, no kurām uzvarēt spēja tikai pēdējās divas. Ar 87:74 apspēlēta Tunisija, bet graujoša uzvara svinēta pret Meksikas basketbolistiem (82:53). Pirms tam čehi zaudēja Horvātijai (69:90), Turcijai (65:92), Itālijai (48:78) un Ķīnai (68:77).

Otrajā grupā vakar turnīra saimniece Serbija pēdējā desmit minūtes spēlē pret Puertoriko zaudēja ar 12 punktu deficītu (18:30), bet visā spēlē izcīnīja panākumu ar 87:81. Šovakar 19:00 Puertoriko spēlēs pret Angolu, kur ļoti izteikta favorīte būs tieši Puertoriko, bet serbi pirmdienas vakarā ielika spēcīgus pamatus pirmajai vietai šajā grupā. Jāpiemin, ka Latvijas un Čehijas spēlē bukmeikeri izteiktu favorīti nesaskata un abu izlašu iespējas šovakar vērtē līdzīgi.

Latvijas un Čehijas spēles sākums Belgradā šovakar pulksten 22:00. Mača tiešraide būs vērojama TV6 kanālā.

Svarīgākais