Samoilovs un Šmēdiņš piekāpjas trillerī par bronzu

© FIVB

Horvātijas Major turnīrā bez godalgas palika Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, kuri mačā par bronzu zaudēja kanādiešiem ar 21:19, 28:30 un 18:20.

Gan ar piekto numuru izliktie latvieši Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, gan ar sesto numuru izliktie kanādieši Bens Sekstons un Šeims Šalks vienīgo zaudējumu piedzīvoja pusfinālā pēc uzvarēta pirmā seta. Arī mačs par bronzu piedāvāja trīs setus un nelika vilties.

Pirmais sets ritēja līdzīgā cīņā, tomēr galotnē labāki bija mūsējie. Šmēdiņš veiksmīgi uzbruka uzreiz pēc serves uzņemšanas un pēcāk veica māņu sitienu aiz muguras, tiekot pie setpunkta. Tas tika izmantots ar neatvairāmu servi - no labā stūra izdevās trāpīt pa kanādiešu kreisā stūra līniju un nodrošināt panākumu ar 21:19.

Taču otrā seta ievads latviešiem sagādāja aukstu dušu - kļūdas un pretinieku aizsardzība lika nonākt iedzinējos ar piecu punktu deficītu. Pamazām izdevās atgūties, un trīs Samoilova bloki pēc kārtas ļāva panākt daudzsološo 14:15. Pēc trim izspēlēm Šmēdiņš aizsardzībā izcēla bumbu un uzbrukumā sita bez bloka pretestības, panākot izlīdzinājumu.

Pie 20:20 kanādieši neveiksmīgi uzņēma servi, un tas ļāva Šmēdiņam uzbrukumā izdarīt māņu sitienu un tikt pie mačbumbas. Tomēr neizdevās izmantot iespēju, un veiksme nebija latviešu sabiedrotā arī turpinājumā - divos kanādiešu uzbrukumos izdevās bloķēt trīs sitienus, tomēr abas izspēles tika zaudētas. Šmēdiņš ar bloku panāca 28:27, bet pretinieki ņēma virsroku nākamajās trīs izspēlēs pēc kārtas un uzvarēja otro setu ar 30:28.

Izšķirošajā nogrieznī vispirms ar bloku izcēlās Samoilovs, tad Šmēdiņš, un tas ļāva Latvijas duetam izvirzīties vadībā ar 7:5. Ieguvuši divu punktu handikapu, mūsējie bija stabili un turēja pārsvaru, tomēr plānus izbojāja pretinieku eiss - 11:11.

Tiesa, uzreiz izdevās atgriezties vadībā - Samoilova bloks un 13:11. Tomēr uzreiz tika bloķēts arī Samoilovs. Arī trešais sets izvērtās par maratonu, un beigās veiksme nostājās pretinieku pusē. Pie 18:18 lieliska darbība aizsardzībā deva iespēju izvirzīties vadībā, bet Šmēdiņš sita autā aiz gala līnijas. Nākamajā izspēlē ar sitienu autā kļūdījās arī Samoilovs, tādējādi zaudējums gan setā (18:20), gan arī mačā, samierinoties ar ceturto vietu.

Svarīgākais