Samoilovs un Šmēdiņš zaudē un spēlēs par 3. vietu

© FIVB

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Porečas (Horvātija) ''Major'' sērijas turnīrā pusfinālā trīs setos zaudējuši Brazīlijas duetam Alisonam un Brunu.

Pēc trim uzvarām grupā latvieši astotdaļfinālā ar 21:18, 21:16 pārspēja Polijas pludmales volejbola spēcīgāko duetu Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu, bet ceturtdaļfinālā Latvijas pāris tika galā ar amerikāņiem Džeisonu Gibu un Keisiju Patersonu - 21:18 un 21:16. Pusfinālā bija jāspēlē pret pasaules vadošo pāri no Brazīlijas Alisonu un Brunu Šmitu, kurus izdevās pieveikt iepriekšējā turnīrā Polijas pilsētā Olštinā.

Mača pirmajā setā rezultāts uz tablo attīstījās ļoti līdzīgi, neskatoties uz to, ka blokā krietni labāk strādāja Latvija pāris. Šmēdiņa bloks arī tehniskajā pārtraukumā deva 11:10 pārsvaru. Mūsējie biežāk servēja pa augumā garāko Alisonu, kurš ierasti sev kļūdas sakrāja, kas latviešiem deva divu trīs punktu pārsvaru. Izskaņā brazīliešiem paveicās ar servi (19:18), bet Samoilovs atbildēja ar dominanci divās epizodēs pie tīkla - 21:18.

Otrā seta ievadā brazīliešiem padevās pāris labas epizodes, bet, tuvojoties tehniskajam pārtraukumam, eisuieservēja Šmēdiņš, Samoilovs nākamajā epizodē pievienoja spēcīgu bloku un uz tablo jau 10:8 un pretiniekiem pārtraukums. Turpinājumā katrs no Brazīlijas dueta spēlētājiem darīja to, ko vislabāk pieprot, kā rezultātā drīz vien jau mīnus pieci (11:16). Izskaņā nekas būtiski nemainījās - 16:21.

Izšķirošā nogriežņa sākumā vienā no brīžiem pēc Brunu neveiksmes mūsējie ieguva plus viens (3:2), bet kopumā ar nedaudz lielāku pārliecību darbojās Brazīlijas duets. Vēlāk divas fantastiskas Sašas aizsardzības darbības deva jau plus divi - 7:5. Alisons atbildēja ar spilgtām epizodēm blokā, kā rezultāta atkal notika līderu maiņa - 7:8. Pēc šīm epizodēm brazīlieši izteikti ieguva iniciatīvu, un atgūties mūsējie vairs nespēja - 11:15.

Tādā veidā pārtrūkusi Latvijas dueta 12 uzvarētu spēļu sērija FIVB Pasaules kausa tūres sacensības. Par 3. vietu pulksten 15:45 pēc Latvijas laika Samoilovs un Šmēdiņš spēlēs pret kanādiešiem Sakstonu un Šalku.

Svarīgākais