Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ungārija mača izskaņā neļauj Islandei svinēt pirmo uzvaru

© SCANPIX

Eiropas futbola čempionāta F grupas mačā Islande bija ļoti tuvu savam pirmajam panākumam turnīrā, taču 88. minūtē Ungārija izlīdzināja rezultātu un spēle noslēdzās 1:1.

Islande savā Eiropas čempionāta debijas mačā pret Portugāli izcīnīja varonīgu punktu (1:1) un šovakar komandas galvenais treneris Larss Lāgerbeks laukumā laida identisku sastāvu, kā pirmajā spēlē un neatkāpās no 4-4-2 aizsardzības taktikas. Ungārija turnīru sāka ar nedaudz pārsteidošu uzvaru 2:0 pret Austriju, tomēr šovakar maču uzsāka ar citu taktiku, nomainot vairākus spēlētājus. Pirmajā mačā komandas galvenais treneris Bernts Storks izvēlējās spēlēt ar shēmu 4-1-4-1, taču šovakar mēģināja daudz uzbrūkošāku 4-3-3. Sastāva ziņā rezervē palika smailes uzbrucējs Ādāms Salai un malējais pussargs Kristiāns Nēmets, kā arī aizsargs Atila Fiola. Viņu vietā sastāvā izgāja Tamāšs Priškins, Zoltāns Štībers un Rolans Jūhāss.

Islande jau no paša mača sākuma izvēlējās spēlēs no aizsardzības, meklējot veiksmi pretuzbrukumos. Atsevišķās epizodēs islandiešu uzbrukumi bija visai bīstami, taču ik reizi nedaudz pietrūka, lai gūtu vārtus. Ungārija centās spēlēt caur flangiem un centrēt smailes uzbrucējam Priškinam, taču Islandes aizsardzība spēlēja kompakti un visas briesmas centra zonā veiksmīgi neitralizēja.

Sākoties puslaika pēdējām 15 minūtēm, teicami nospēlēja Islandes malējais pussargs Ārons Gudmundsons, kurš veiksmīgi atņēma bumbu ungāru aizsargam un nokļuva teicamā sitiena pozīcijā, tomēr viņa sitiens bija pārāk paredzams un vārtsargs uzminēja tā virzienu, tverot bumbu. Spēle ritēja no vieniem vārtiem uz otriem un abas komandas apmainījās ar dažiem uzbrukumiem. Mačs bija līdzīgs, tomēr kādā no epizodēm pie Ungārijas vārtiem diskutablu pārkāpumu pret Ragnaru Sīgurdsonu veica ungāru pieredzējušākais spēlētājs Gābors Kirājs, izpelnoties 11 metru soda sitienu uz saviem vārtiem. To devās izpildīt Sīgurdsona uzvārada brālis Gilvi Sigurdsons, kurš bija nekļūdīgs - 1:0. Līdz ar pirmā puslaika finālsvilpi rezultāta ziņā nekas nemainījās, taču ungāru ofensīva bija acīmredzama.

Otrā puslaika sākumā ar skaistu standartsituācijas izspēli izcēlās ungāri, kad pie sitiena iespējas no apmēram 16 metriem tika Tamāšs Priškins, taču viņa raidītā bumba aizlidoja augstu pāri vārtiem. Ungārija bumbu kontrolēja pārliecinoši vairāk un spēlē ar vien biežāk bija jāiesaistās Halldarsonam, kurš tvēra visas ungāru sistās bumbas.