Samoilovs un Šmēdiņš pieveic brazīliešus un iekļūst 1/8 finālā

© F64

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar uzvaru 21:19 un 21:16 pār Brazīlijas pāri Rikardu un Andrē sasnieguši Polijā notiekošā „Grand Slam” turnīra astotdaļfinālu.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Olštinas „Grand Slam” grupu turnīrā uzvarēja divās no trim spēlēm. Sliktākas punktu attiecības dēļ Samoilovs un Šmēdiņš palika tikai trešajā vietā un izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pretiniekos ieguva Brazīlijas pāri Rikardu un Andrē.

Latvijas pāris spēles pirmajā setā lielākoties atradās pussolīti priekšā un spēja nosargāt vadību arī līdz seta beigām, uzvarot ar 21:19. Arī otrajā setā ātri izdevās iegūt pāris punktu vadību, turklāt turpinājumā Samoilovs un Šmēdiņš atrāvās arī četru punktu atstatumā (16:12). Spēle tika novadīta līdz drošai uzvarai ar 21:16.

Astotdaļfinālā Samoilovs un Šmēdiņš tiksies ar Spānijas duetu Ereru un Gaviru. Spāņi uzvarēja visos trīs D apakšgrupas mačos, nezaudējot nevienu setu, turklāt grupā pieveica arī Edgaru Toču un Rihardu Finsteru. Samoilova un Šmēdiņa spēle pret spāņiem paredzēta 14:15 pēc Latvijas laika.

Polijas „Grand Slam” turpina arī Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuriem izslēgšanas spēļu pirmais mačs paredzēts 10:00 pret norvēģiem Hordviku un Uskenu.

Svarīgākais