Gatavošanās Rio kvalifikācijas turnīram sāksies ar maču pret Franciju

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas izlases basketbolisti šovakar, plkst. 21:30 Francijas pilsētā Po uzsāks pirmo oficiālo pārbaudes spēli pirms Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra.

Trešdienas vakarā Latvijas un Francijas basketbolisti aiz slēgtām durvīm aizvadīja treniņspēli, kurā ar 76:75 uzvarēja Latvijas valstsvienība. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 18 punktiem bija Dairis Bertāns, 15 punktus pievienoja Ingus Jakovičs, bet 11 punkti bija Mareka Mejera rēķinā.

Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc mača izteicās, ka iepriecinājis gan rezultāts, gan spēles kvalitāte. "Kā jau bija gaidāms, no frančiem atpalikām augumos, atlētismā, arī pieredzē, toties bijām ātrāki. Kad izdevās paātrināt spēli uzbrukumā un agresīvi darboties aizsardzībā, mums bija gan iniciatīva, gan pārsvars. Taču, tiklīdz ielaidāmies pozicionālā basketbolā, sāka klāties ļoti grūti. Zaudējām cīņā pie groziem (38-44) un katrā ceturtdaļā jau 3. minūtē sakrājām piezīmju normu. Pretiniekiem soda metieni 27/34, mums 10/13... Toties bijām labāki trīspunktu metienos (10/24 pret 4/16) un mazāk kļūdījāmies (10-12)."

Minūti līdz spēles beigām Latvijai bijis piecu punktu pārsvars, taču vairākas kļūdas ļāvušas frančiem rezultātu izlīdzināt (74:74). Pēdējo uzbrukumu Latvijas izlase izspēlējusi pacietīgi kā pēc notīm un septiņas sekundes pirms mača beigām komandas kapteinis Jānis Blūms ar trīspunktnieku panācis 77:74.

Pēc atgriešanās no Francijas valstsvienībai paredzēta treniņnometne Liepājā, kur komandai pievienosies Janis Strēlnieks, Jānis Timma, Ojārs Siliņš un Žanis Peiners. 22. jūnijā plkst. 19:00 Liepājas Olimpiskajā centrā notiks pārbaudes spēle pret Tunisijas izlasi. Pēdējās divas pārbaudes spēles notiks "Arēnā Rīga" - 27. jūnijā, plkst. 20:00 pret Jaunzēlandes izlasi un 28. jūnijā, plkst. 20:00 pret Irānu. Biļetes var iegādāties "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās.

Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Belgradā pirmajā posmā Latvijas komanda spēlēs ar Japānas (4. jūlijā, plkst. 19:00) un Čehijas (5. jūlijā, plkst. 22:00) izlasēm. Apakšgrupas divas labākās komandas 8. jūlijā pusfinālā spēlēs ar kādu no otrās apakšgrupas komandām (Angola, Puertoriko un Serbija), bet 9. jūlijā notiks finālspēle, kuras uzvarētāji brauks uz Rio.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes spēlei Francijā
Kaspars Vecvagars, Ingus Jakovičs, Aigars Šķēle, Dāvis Lejasmeiers, Dairis Bertāns, Jānis Blūms, Jānis Bērziņš, Mārtiņš Laksa, Mareks Mejeris, Rolands Šmits, Kaspars Bērziņš, Rolands Freimanis, Mārtiņš Meiers un Anžejs Pasečniks.

Svarīgākais