"Euro 2016" cīņās iesaistās Spānija

© SCANPIX

Francijā šodien tiks aizvadītas trīs Euro 2016 spēles – 16:00 Spānija tiksies ar Čehiju, kam sekos Īrijas un Zviedrijas duelis, bet vakara noslēgumā Beļģijas un Itālijas sadursme.

Lai arī Spānijas izlase izgāzās iepriekšējā Pasaules kausa izcīņā, netiekot ārā no grupas, uz Eiropas čempionātu Visentes del Boskes vadītā izlase ieradusies kā pašreizējā čempione. No 2012. gada čempionu sastāva ierindā palikuši desmit futbolisti un uz savu trešo Eiropas čempionu titulu pēc kārtas tēmē Ikers Kasiljass, Sesks Febregass un Andress Injesta. Par Kasiljasa iziešanu laukumā šodienas spēlē pagaidām gan skaidrības nav - del Boske izvēli starp Kasiljasu un Davidu de Heju veiks tikai šodien.

Spānija „Euro 2016” priekšvakarā piedzīvoja neveiksmi pārbaudes spēlē pret Gruziju, zaudējot 0:1, taču pirms tam spāņi bija kopā sasituši deviņus vārtus Dienvidkorejas un Bosnijas vārtos. Spānija arī var lepoties ar astoņu nezaudēto spēļu sēriju oficiālos mačos, proti, ne pārbaudes spēlēs.

Spāņu pretiniece Čehija uz „Euro 2016” ieradusies no atlases A grupas, kur cīnījās arī pret Latviju (1:1 un 2:1). Čehijai nevarēs palīdzēt diskvalificētais Mareks Suhijs, taču treneris Pāvels Vrba pirmsspēles preses konferencē apsolīja sniegt rīcības brīvību veterānam Tomāšam Rosickim, kurš šosezon ļoti maz spēlējis „Arsenal” sastāvā. Spānijas izlasē savukārt savai simtajai spēlei gatavojas Davids Silva.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais