Divkārtējais pasaules čempions četriniekos Ārnds liek punktu karjerai

© SCANPIX

2013. un 2015. gada pasaules čempions bobslejā četriniekiem Maksimiliāns Ārnds 28 gadu vecumā trešdien negaidīti paziņojis par karjeras beigām un pievēršanos saviem pienākumiem Tīringenas policijā.

''Es laikam šobrīd esmu labākajā sportista vecumā. Bet vienmēr esmu teicis, ka skaidri vēlos noteikt savas karjeras beigas. Bija vairāki faktori, kas veicināja šo lēmumu, kas bija pilnībā pārdomāts,'' tā pēc karjeras beigām 28 gadu vecumā izteicās Maksimiliāns Ārnds.

''Ārnds noteikti bija medaļu pretendents katrā posmā nākamajiem diviem gadiem. Man ir ļoti žēl, ka viņš ir pieņēmis šādu lēmumu, pie tam vēl īsi pirms 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm,'' vilšanos neslēpa Vācijas bobsleja federācijas sporta direktors Tomass Švabs.

Maksimiliāns šobrīd vēlas koncentrēties uz saviem darba pienākumiem Tīringenas policijā. Ārnds nolēmis arī pievērsties studijām un kopā ar savu sievu gaida pirmā bērna piedzimšanu. Tāpat domas par karjeras noslēgšanu pastiprināja nepatīkamais kritiens 2015. gadā Altenbergā.

Ārnds ir divkārtējais Eiropas un pasaules čempions četrinieku sacensībās un noteikti bija viens no favorītiem arī gaidāmajās ziemas olimpiskajās spēlēs 2018. gadā. Vācijas bobsleja izlasi turpmāk trenēs Renē Špīss, bet ilggadējais komandas galvenais treneris Kristopfs Langens pēc ilgstošiem konfliktiem ar federāciju vairs izlasē nestrādās.